SEGRE

FESTIVALS POLÈMICA

Doctor Music cancel·la 1.500 reserves hoteleres i deixa el Sobirà tres setmanes sense activitats

El Dansàneu, Esbaiola’t i l’Ultra Trail Valls d’Àneu es van reprogramar per no coincidir amb el certamen || Els establiments estaven tots reservats del 25 de juny al 21 de juliol per als treballadors

Una zona dels prats d’Escalarre entollada per aigua de reg dimarts.

Una zona dels prats d’Escalarre entollada per aigua de reg dimarts.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancel·lació del Doctor Music a Escalarre i el seu trasllat al circuit de Montmeló ha provocat que la promotora cancel·lés ahir 1.500 places hoteleres a la zona d’influència directa del certamen (Esterri d’Àneu, la Guingueta, Espot, Alt Àneu i Escaló). Doctor Music va enviar ahir un comunicat al sector turístic del Sobirà en el qual els informava que les places que tenien reservades entre el 25 de juny i el 21 de juliol quedaven alliberades després del canvi de seu (vegeu SEGRE d’ahir). Això també ha provocat que el Sobirà es quedi tres setmanes sense activitats, perquè els principals actes culturals i esportius es van reprogramar tenint en compte que les places hoteleres estaven bloquejades per al personal que anava a treballar al Doctor Music.

El festival de cultura del Pirineu (Dansàneu) es va avançar una setmana i se celebrarà del 25 al 30 de juny. El certamen de teatre de les Valls d’Àneu (Esbaiola’t) es va retardar respecte a l’any passat i tindrà lloc del 25 el 28 de juliol. Així mateix, l’Ultra Trail Valls d’Àneu se celebrarà el 3 i el 4 d’agost. L’alcalde d’Esterri, Joan Blanco, va explicar que “es van haver de programar activitats de forma diferent tenint en compte el Doctor Music” i va apuntar que “si les places hoteleres haguessin estat lliures” el Dansàneu podria haver-se celebrat la primera setmana de juliol.

El sector lamenta que al tenir les habitacions bloquejades s’han perdut grups per al mes de juliol

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va mostrar la seua indignació davant del trasllat del Doctor Music i va apuntar que el festival “hauria situat el Sobirà en el mercat mundial”. Castellarnau va assegurar que la promotora només havia pagat per les reserves que van fer fa més d’un any a Esterri, mentre que per cancel·lar la resta de llits bloquejats no haurien d’abonar cap quantitat. “Hi ha gent que no ha pogut reservar perquè estava ple”, va apuntar Castellarnau, i va assenyalar que “hi ha alguns hotelers que van invertir a millorar serveis” de cara al festival. Així mateix, va afirmar que “hi havia més de vint dies de plena ocupació a les Valls d’Àneu, encara que es va mostrar confiat que el volum de reserves continuarà sent bo per l’atractiu del Sobirà a l’estiu”.

Per la seua part, el portaveu dels empresaris turístics de les Valls d’Àneu, Carles Cortina, va afirmar que “hem tingut aquestes habitacions bloquejades durant un temps i hem perdut grups”. Cortina va apuntar que “hi ha un perjudici econòmic que no sé com podrem recuperar”.

tracking