SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

A judici per intentar enverinar amb natilles el seu marit a Mollerussa

Fiscalia sol·licita 8 anys de presó per a la dona, que després li va assestar cops amb una botella de cava || L’home va trucar al 112 després de tancar-se en una habitació

Imatge de l’habitatge en què va ocórrer l’agressió. A la dreta, la porta amb el vidre trencat.

Imatge de l’habitatge en què va ocórrer l’agressió. A la dreta, la porta amb el vidre trencat.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de vuit anys de presó per a una veïna de Mollerussa de 54 anys, M.C.R.R., acusada d’intentar matar el seu marit enverinant-lo amb unes natilles i agredint-lo amb una botella de cava. La dona va ser detinguda el 5 de febrer de l’any passat a la casa de la parella, situada al carrer Mestre Enric Subirós de la capital del Pla d’Urgell. El Ministeri Públic considera que és autora d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i, a més de la pena de presó, demana uns altres cinc anys de llibertat vigilada amb una ordre d’allunyament de 200 metres i una indemnització de 8.210 euros per a l’home. Està previst que el judici se celebri el dimecres i el dijous de la setmana vinent a l’Audiència de Lleida. La fiscal considera que la dona tenia “el propòsit d’acabar amb la vida del seu marit”.

D’aquesta forma, durant el dinar, sempre segons l’acusació, “va oferir al seu marit unes natilles per a les postres en les quals prèviament havia introduït ciclobenzaprina i zipoldem i sertralina, el primer un relaxant muscular i els segons amb propietats relaxants, i l’home al notar un sabor estrany va rebutjar menjar-les”. Posteriorment, li va suggerir “que prenguessin tots dos un bany calent (...) sabedora que l’aigua calenta facilitaria la baixada de tensió arterial del seu marit”. Fins i tot va acompanyar al bany amb una botella de cava, que “l’home va declinar beure”. Al sortir de la banyera es va produir l’atac. La dona, que va sortir primer, va tirar a terra el seu marit i va començar a colpejar-lo, “primer amb l’esmentada botella i després amb un objecte contundent de vidre que tenia al bany”, sempre segons la fiscal. El marit va quedar ferit i atordit, però va aconseguir escapolir-se de la dona, que el va perseguir per les escales “empenyent-lo en diverses ocasions”. Va intentar marxar de casa però la dona l’hi va impedir, segons la fiscal. L’home es va tancar a l’habitació de la seua filla i va trucar al 112 mentre la dona buscava ganivets a la cuina. Poc després, els Mossos d’Esquadra van arribar a l’habitatge i van haver de trencar un vidre de la porta per poder entrar-hi. L’home encara estava tancat a l’habitació mentre que la dona s’havia autolesionat al bany.

L’acusada, segons el Ministeri Públic, “havia amenaçat en moltes ocasions” el seu marit que “el mataria si la deixava’”. La jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional. Pateix un trastorn de la personalitat però quan ho va fer “coneixia i valorava perfectament l’abast dels seus actes”.

tracking