SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Almacelles obre el debat per municipalitzar el servei de l'aigua

Enquesta vinculant per decidir si passa a mans del consistori

Vista del lloc on van ocórrer els fets a Almacelles.

Vista del lloc on van ocórrer els fets a Almacelles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almacelles ha obert el debat sobre la municipalització del servei d’aigua. L’ajuntament ha publicat a les seues xarxes socials una enquesta perquè els veïns de la localitat opinin sobre si prefereixen que el servei continuï sent privat o que passi a ser competència del consistori. L’alcalde, Josep Ibarz, va explicar que ara els ciutadans tenen uns 10 dies per respondre. A l’octubre acaba la concessió actual, que està en mans d’Aqualia, i ara l’ajuntament vol que els veïns decideixin sobre aquest assumpte.

En cas que optin per municipalitzar-lo, l’ajuntament encarregarà un estudi per analitzar els costos de recuperar aquest servei i què representaria per a l’ajuntament a nivell de personal municipal.

Una vegada es coneguin aquests costos, iniciaran una altra enquesta perquè els veïns decideixin si volen continuar optant per aquesta via. En qualsevol cas, Ibarz va assegurar que “el preu de l’aigua no variaria en cap de les dos opcions”, malgrat que en cas que reverteixi al municipi “s’hauria de crear una àrea administrativa que s’encarregui del servei”. “De tota manera, els estudis sobre com ha de ser el nou plec de clàusules perquè segueixi a mans privades o el dels costos de municipalitzar-lo no els encarregarem fins que es tingui el resultat d’aquesta enquesta”, va apuntar Ibarz, que va assegurar que el resultat d’aquestes consultes “és vinculant”.

Altres municipis de les comarques de Lleida com Torrefarrera, Bellpuig, Alfés o Vilagrassa, ja han recuperat la gestió municipal de l’aigua després d’haver-lo posat en mans d’empreses externes.

Enquesta als veïns Almacelles ha publicat una enquesta online perquè els veïns decideixin si municipalitzar el servei d’aigua o que segueixi en mans privades. Concessió i estudis La concessió actual a Aqualia expira aquest octubre i el consistori demanarà estudis per analitzar l’alternativa que triïn els veïns. Altres municipis Alfés, Torrefarrera, Bellpuig i Vilagrassa han recuperat durant els últims anys la gestió municipal de l’aigua.

tracking