SEGRE

MUNICIPIS OCUPACIÓ

Balaguer ocuparà 29 persones en els plans d'atenció i millora en barris

Tindran una durada d’entre sis i nou mesos i se centraran en el nucli històric

La presentació dels programes a efectuar als barris.

La presentació dels programes a efectuar als barris.A. BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer va presentar ahir les actuacions previstes al programa Treball als Barris, que donarà feina a 29 persones. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins del programa de suport a les zones amb més necessitats de reequilibri territorial i social. L’objectiu és intervenir d’una manera prioritària els barris i àrees urbanes que requereixen una acció especial per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, segons fonts municipals.

Es duran a terme dos tipus d’actuacions. L’ocupacional, destinada a les persones residents del centre històric i inscrites com a sol·licitants que duran a terme projectes d’enjardinament d’espais (3 persones), acompanyament a persones grans (5 persones), restauració de façanes dels carrers Arços, Torrent, Botera i Cadena (16 persones), i agents cívics (4 persones). En relació amb aquests projectes, Eva Rocamora, tècnica de Medi Ambient, va explicar que ja s’han començat els treballs de neteja i revegetació apostant per espècies amb baix requeriment hídric tenint en compte l’estètica de flors i plantes.

L’altre tipus d’actuacions són les professionals dirigides a persones sense el requisit de lloc de residència. En aquest cas hi haurà dos educadors socials i un coordinador d’obres, un tècnic de turisme familiar i un coordinador d’agents cívics i acompanyants per a la tercera edat. Així mateix, es contractarà una persona per a la direcció del projecte ocupacional i de desenvolupament local.

La intervenció en el barri contempla la dimensió urbanística, social i turística i els projectes estan entrellaçats entre si per aconseguir una actuació integral i poder impulsar els barris des de tots els vessants. Tenen una durada d’entre 6 i 9 mesos.

tracking