SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Govern ja estudia ampliar Port Ainé i promet més inversió al Pallars Sobirà

Després de descartar la celebració del festival Doctor Music per les dimensions i localització || Territori anul·larà la llicència municipal d’obres de l’abocador de Riba-roja si no s’adapta al pla urbanístic

El conseller, en els actes de celebració del centenari de la cooperativa de l’oli de l’Albi.

El conseller, en els actes de celebració del centenari de la cooperativa de l’oli de l’Albi.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar ahir que el Govern estudia ampliar la superfície esquiable de Port Ainé segons el compromís adquirit amb l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que va demanar de prolongar la superfície al considerar que s’havia quedat petita. Port Ainé, amb 25 pistes que sumen 26,7 quilòmetres, ha registrat un creixent nombre d’esquiadors. Les dos estacions del Sobirà (Espot i Port Ainé), de FGC, reben 200.000 esquiadors a l’any. “Treballem perquè aquests actius territorials continuïn sent estables i aportin més economia i ocupació a la comarca”, va dir. Aquestes declaracions arriben després que l’ACA vetés el Doctor Music a Escalarre. Calvet va assegurar que el Govern va treballar “per adequar la mida, la ubicació i la durada” del festival “a les possibilitats del territori”, però que el model comercial de la promotora no era possible legalment. Va avançar que el president Torra ha convocat el president del Sobirà, Carlos Isús, els alcaldes i la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, dijous a Barcelona per exposar les gestions que s’han dut a terme. Va assenyalar que es donaran a conèixer les accions de futur al Pallars com millores en la carretera C-13 i de la C-28. D’altra banda, el conseller va assegurar que el Govern farà “tot el possible” per evitar la construcció de l’abocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebre. Va assegurar que a la llicència d’obres que va atorgar l’alcalde, Antoni Suárez, dijous passat, “ja s’intueix que no s’adequarà al pla especial urbanístic, i de ser així “s’aplicaran els criteris de suspensió de la llicència municipal”.

Va justificar el cessament de l’alcalde de Riba-roja com a director dels serveis de la conselleria de Territori a les Terres de l’Ebre perquè havia decidit encarar el projecte de l’abocador des d’una visió municipal que “és incompatible amb el càrrec de delegat de Territori”. D’altra banda, va assenyalar que la conselleria té llest el protocol d’extracció de l’ós Goiat del Pirineu per si es donés el cas.

Centenari de la cooperativa d’oli de l’Albi

El conseller Damià Calvet va assistir ahir als actes de celebració del centenari de la cooperativa d’oli de l’Albi, que forma part de la DO les Garrigues. La jornada va comptar amb una visita a les instal·lacions i un reconeixement a les presidències d’aquests 100 anys. El president de la cooperativa, Josep Cunillera, va demanar al conseller poder regar a través del Segarra-Garrigues per poder assegurar el futur de la comarca de molts dels joves que opten per viure al territori.

tracking