SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Balaguer estrena un parc adaptat a discapacitats

A la plaça Lluís Companys i està adaptat a la diversitat funcional || Amb plafons sensorials i llenguatge de signes

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, al nou parc infantil.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, al nou parc infantil.ARIADNA SÀNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana Balaguer estrenarà el primer parc infantil adaptat a persones amb discapacitat. Es troba a la plaça Lluís Companys, on s’ha canviat l’àrea infantil que hi havia a la zona i s’ha eliminat el sorral que havia provocat diversos problemes veïnals. La zona de jocs està dissenyada amb criteris inclusius i adaptada perquè hi puguin jugar també els nens i nenes que tinguin algun tipus de discapacitat, com per exemple problemes de visió, sordesa o aquells que vagin en cadira de rodes.

Compta amb una zona multijocs amb rampes d’accés antilliscants per millorar l’accés als petits amb mobilitat reduïda i compta amb plafons sensorials per estimular els sentits. També hi ha altres cartells que serveixen per aprendre llenguatge de signes. En aquest parc adaptat, els nens poden experimentar junts i descobrir sons, tactes i colors.

A més a més, compta amb una balança accessible per a cadires de rodes, amb terra de plafons antilliscants i un paviment tou de seguretat de cautxú. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que el canvi va estar motivat per les queixes que hi havia de l’altre parc, especialment pel mal ús del sorral.

Les obres d’aquest nou espai a la plaça Lluís Companys han comptat amb una inversió de 12.000 euros perquè moltes de les actuacions que s’hi han portat a terme han anat a càrrec de la brigada.

Vidal va destacar que aquesta àrea de jocs és la primera que s’instal·la a Balaguer, encara que fa uns anys es va instal·lar un gronxador inclusiu al col·legi Estel de la ciutat, al costat de la guarderia El Patufet. El consistori preveu estrenar el parc adaptat avui mateix, si es poden acabar els últims detalls de segellament del cautxú.

Paviment de cautxú Paral·lelament, el consistori està pavimentant de nou la plaça Vedruna, en què s’han revisat les canonades, s’han canviat els arbres per problemes amb els excrements dels estornells. Falta la instal·lació de cautxú i tornar a posar els gronxadors.

tracking