SEGRE

REGADIU ASSEMBLEA

El Canalet avala el preu de l'aigua del Segarra-Garrigues

L’assemblea d’ahir va ser una de les més participatives.

L’assemblea d’ahir va ser una de les més participatives.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de la comunitat de regants del regadiu històric de l’Alt Urgell, coneguda popularment com el Canalet, va ratificar ahir a la nit l’acord de subministrament d’aigua i la incorporació al sistema del canal Segarra-Garrigues després d’anys de negociacions i postures contràries.

Ho va fer en una assemblea amb rècord de participació, fins a un centenar de persones que representaven el 73 per cent de les 1.853 hectàrees regables. El vicepresident del Canalet, Justo Minguella, va explicar que aquest acord fixa el preu de l’aigua en 131 euros per hectàrea a l’any i 0,13 euros per metre cúbic d’aigua consumida

La ratificació final de l’acord depèn ara de l’assemblea del Segarra-Garrigues

Ara haurà de ratificar l’acord l’assemblea de la Comunitat de Regants del canal Segarra-Garrigues, que se celebrarà aquest dissabte a la seu de Tàrrega. El passat dia 11 de març, representants del Canalet i del Segarra-Garrigues ja havien arribat a aquest pacte en una reunió que va tenir lloc a la seu de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), a Saragossa, si bé l’aprovació del principi d’acord va quedar a l’espera que les respectives assemblees ho ratifiquessin perquè fos efectiu.

Val a recordar que el Canalet es va proveir de l’aigua del Segarra-Garrigues durant els anys 2012 i 2013 si bé després va deixar de fer-ho per divergències en el preu de l’aigua i fins i tot van arribar a judici.

Al llarg d’aquests anys, el Canalet s’ha proveït a precari (com durant les últimes dècades) del Canal d’Urgell fins al passat 13 de març, quan les basses del Canalet van començar a omplir-se de nou d’aigua procedent del Segarra-Garrigues.

tracking