SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

Anglesola tindrà un hort solar de més de 4 hectàrees i 7.000 panells

Projecte de Som Energia que generarà més electricitat de la que consumeix tot el municipi || La finançarà amb inversors que retribuirà amb electricitat

Els terrenys on està prevista la instal·lació de més de set mil panells solars a Anglesola.

Els terrenys on està prevista la instal·lació de més de set mil panells solars a Anglesola.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gran hort solar als afores d’Anglesola generarà més electricitat que la que consumeix tot el municipi. Es tracta d’un projecte que la cooperativa Som Energia ja ha presentat a l’ajuntament i ja ha iniciat la tramitació ambiental davant de la Generalitat. El promotor planteja instal·lar més de set mil plaques fotovoltaiques en una superfície de 4,12 hectàrees al sud del nucli urbà. Amb una potència de 2,3 MW, està previst que generi 4.375 MWh a l’any. Això equival al consum mitjà de més de 1.700 famílies, davant les 1.328 persones que viuen a Anglesola.

Som Energia ja ha tancat acords per instal·lar els panells en terrenys propietat d’un particular i per connectar la planta a la xarxa elèctrica. La inversió necessària per construir-la es calcula en 2,2 milions d’euros, una quantitat que la cooperativa preveu finançar mitjançant un mètode nou, que ja ha provat en altres instal·lacions solars a Andalusia i Castella i Lleó. El denomina Generació kWh i es basa en aportacions de petits inversors que, al llarg de 25 anys, reben la quantitat invertida i subministrament elèctric a preu de mercat, la qual cosa redueix les factures de la llum. Així consta a la pàgina web oficial de la cooperativa, que indica que d’aquesta manera impulsa projectes sense primes a la producció d’energies renovables.

Per la seua part, l’ajuntament va apuntar que la seua única exigència als promotors és evitar en la mesura que sigui possible l’impacte paisatgístic de l’hort solar. “Només els demanem que no resulti invasiu a la vista”, va indicar l’alcaldessa, Carme Miró. La primera edil va apuntar que, després de diverses reunions entre el consistori i la cooperativa, es va plantejar incloure al projecte la plantació d’arbres al voltant del recinte per evitar que les plaques fotovoltaiques es vegin des de l’exterior. Miró va valorar positivament aquesta iniciativa, que va considerar “beneficiós per al medi ambient” un equipament que obté energia suficient del sol per “proveir d’energia tot el poble d’Anglesola”. A Lleida, Som Energia té instal·lacions de panells solars en edificis de la capital del Segrià i Torrefarrera, així com una planta de biogàs a Torregrossa.

tracking