SEGRE

URBANISME POLÈMICA

Calvet es compromet a “flexibilitzar” l'ús del terra inundable al vetar Doctor Music

Subscriu la proposta del Pallars Sobirà de “gestionar el risc” d’inundació amb tecnologia per predir avingudes || Encara que defensa la decisió de l’ACA al no haver-hi acord per reduir el festival

Isús, Perelló, Torra i el conseller Calvet, amb edils del Pallars Sobirà ahir a Barcelona.

Isús, Perelló, Torra i el conseller Calvet, amb edils del Pallars Sobirà ahir a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat treballarà per “flexibilitzar” els criteris a l’hora d’autoritzar activitats en sòl inundable, arran de la polèmica pel veto de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) al festival Doctor Music a Escalarre. Així ho va afirmar ahir a la tarda el conseller de Territori, Damià Calvet, després de la reunió a Barcelona entre el president Quim Torra, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, i edils del Pallars Sobirà. Calvet va recalcar que l’Executiu català buscarà “les condicions adequades per celebrar festivals” a la comarca sense contravenir les normes vigents sobre inundabilitat i sobre espais protegits.

“Quan superposes sobre el mapa els espais naturals protegits i les àrees inundables, queda poc espai en terra no urbanitzable per a aquest tipus d’esdeveniments”, va reconèixer Calvet, que va defensar la mateixa proposta que ja havien formulat el consell, els ajuntaments del Sobirà i la Diputació per fer-los possibles: incorporar tecnologia que permeti predir les inundacions per a una “gestió del risc avançada”, en paraules del conseller.

El Pallars Sobirà va insistir en la voluntat d’acollir noves edicions de Doctor Music en propers anys

Calvet va citar com a exemples d’aquesta tecnologia la instal·lació d’un radar meteorològic i sensors als rius que donin avís en cas d’avingudes, tal com planteja el Pallars. Va valorar que això permetria a la Generalitat “emetre informes favorables” a esdeveniments en sòl inundable, encara que en aquests casos les autoritzacions estarien “condicionades” al fet que els equips per predir inundacions no donin avisos de risc d’avingudes als rius. “Treballarem per incorporar aquesta tecnologia”.

En el cas de Doctor Music, el conseller es va preguntar: “Es podia celebrar el festival?”, i es va respondre: “Sí.” Tanmateix, va puntualitzar que fer-ho hauria requerit que “la ubicació, les dimensions i la durada s’haguessin adaptat” a la normativa. En aquest sentit, va defensar el “treball incansable” des de la seua conselleria per incorporar aquests canvis. “El model comercial del promotor ho va fer incompatible”, va concloure Calvet, que va puntualitzar que “això no vol dir que no hi pugui haver festivals” a la comarca.

Per la seua part, el president del consell del Sobirà, Carles Isús, va insistir en la voluntat de la comarca d’acollir futures edicions de Doctor Music. Així mateix, va dir que la Generalitat s’ha compromès a reunir-se regularment amb representants de la comarca per tractar qüestions que preocupen el territori.

tracking