SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Guissona dedica Cal Santacreu a una sala d'art per a la integració social

Condicionarà amb aquesta finalitat la planta baixa on abans s’ubicava l’antic escorxador

La planta baixa de Cal Santacreu, que es dedicarà a exposicions per a la integració social.

La planta baixa de Cal Santacreu, que es dedicarà a exposicions per a la integració social.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de l’ajuntament de Guissona va aprovar ahir un conveni per condicionar la planta baixa de la casa familiar de Cal Santacreu, situada al Raval Notari Ramon Faus, com a sala d’exposicions d’Art Singular per a la integració social de persones amb altres capacitats. Segons va explicar l’alcalde, Xavier Casoliva, es tracta d’un conveni firmat a tres parts entre l’ajuntament, la Fundació Josep Santacreu i l’associació Alba, que consistirà a condicionar l’antic escorxador que es troba a la planta baixa de la casa per obrir-lo al públic com a seu d’exposicions d’Art Singular i altres activitats destinades a la integració de persones amb altres capacitats.

El consistori va aprovar una partida econòmica de 20.000 euros per donar suport al condicionament d’aquestes dependències, d’uns dos-cents metres quadrats d’extensió, i que es posi en funcionament com a sala d’exposicions. L’accés a l’espai es portaria a terme des del pàrquing municipal que hi ha situat a la part posterior de la casa.

Art Singular és una iniciativa que pretén unir la creació artística amb la integració social de persones amb altres capacitats i trobar escenaris on exposar aquestes creacions. El projecte l’impulsa el metge i promotor del concepte de responsabilitat social de l’empresa, Josep Santacreu Bonjoch, que dedica aquesta fundació a la memòria del seu pare, Josep Santacreu, que va ser propietari d’una notable empresa familiar a Guissona a la segona meitat del segle passat. El passat dia 21 de març es va inaugurar la primera exposició d’Art Singular a la fundació Casa Dalmases de Cervera.

tracking