SEGRE

MUNICIPIS HABITATGES

Mollerussa declara en ruïna un altre bloc del Sant Isidori

El segon i calcula que la reparació costaria 785.000 euros || Veïns del grup reclamen una reunió amb l’alcalde

Un cartell informa que els blocs del Sant Isidori amenacen ruïna.

Un cartell informa que els blocs del Sant Isidori amenacen ruïna.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ja ha notificat als propietaris del bloc C del grup Sant Isidori la ruïna tècnica i econòmica d’aquest edifici. L’informe estableix que el cost total de les reparacions necessàries per al manteniment del bloc ascendeixen a 785.821 euros i entre aquestes hi ha la reparació total de la façana així com de l’estructura horitzontal (un 51% consistiria a substituir les biguetes i en un 59% haurien de reparar-se les velles). També planteja enderrocar i reconstruir la solera i tot l’interior de la planta baixa, ja que s’hauria de refer en un cent per cent per incloure el forjat sanitari.

Segons l’informe, la construcció d’un nou edifici de les mateixes dimensions i característiques similars tindria un cost d’1,2 milions d’euros. Com que la xifra de reparació supera el 50% de la de construcció, el document dictamina la ruïna econòmica.

L’informe assegura que la construcció d’un nou edifici similar tindria un cost d’1,2 milions

La resolució també exposa la possibilitat que els propietaris rehabilitin el bloc, una reforma que s’hauria de portar a terme en un termini màxim de tretze mesos. El termini per presentar la documentació tècnica per obtenir la llicència d’obres finalitzarà, però, al juny. La declaració de ruïna del bloc C, doncs, s’afegeix a la de l’A que es va portar a terme el mes de juny del passat 2018 i segueix amb la tramitació i queden pendents dos blocs més. Tots compten amb quaranta habitatges. L’alcalde, Marc Solsona, ja va anunciar que la Generalitat seria l’encarregada d’assumir el cost de la demolició, que ascendeix a 400.000 euros en total.

D’altra banda, veïns dels habitatges afectats han reclamat una reunió amb l’alcalde perquè els doni explicacions sobre el procés i per exigir un habitatge en condicions. Segons van explicar, alguns han d’abandonar el pis quan encara compten amb una hipoteca per pagar-lo.

tracking