SEGRE

SUCCESSOS DISCUSSIÓ

Presó per a tres implicats en la baralla multitudinària de la Seu

Els arrestats, de 20, 26 i 34 anys, estan acusats d’un delicte de lesions agreujades || La batussa es va saldar amb sis ferits amb arma blanca, un d’ells greu

Vista dels jutjats de la capital de l’Alt Urgell.

Vista dels jutjats de la capital de l’Alt Urgell.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció de guàrdia de la Seu d’Urgell ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a tres dels detinguts la matinada de divendres a dissabte per participar en una baralla tumultuària que es va saldar amb sis ferits, un d’ells greu, a la capital de l’Alt Urgell, tal com va avançar SEGRE ahir. Els arrestats, de 20, 26 i 34 anys, van declarar davant del jutge per un presumpte delicte de lesions agreujades.

Els fets van ocórrer al voltant de les sis del matí quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, entre 10 i 15 persones de diferents ètnies van protagonitzar una baralla al carrer Capdevila que es va saldar amb un ferit greu evacuat a l’Hospital de la Seu per un apunyalament al fetge i sis ferits més de diversa consideració per arma blanca.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i no descarten més arrestos

Segons fonts pròximes a la investigació, cap a la mitjanit es va produir una primera discussió a la plaça del Camp del Codina i unes hores després va tenir lloc una segona topada que va requerir l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

Els agents van arrestar dissabte un jove de 20 anys de nacionalitat colombiana i un altre home de 34 anys de nacionalitat espanyola, que van passar a disposició judicial diumenge i van ser traslladats al Centre Penitenciari Ponent després que el jutge en dictés l’ingrés a la presó. Van ser aquests dos investigats els que van implicar el tercer arrestat, un home d’origen brasiler de 26 anys que ahir va ingressar a presó per ordre del jutjat de la Seu. Els Mossos, que han obert una investigació, no descarten més detencions.

Fa tot just dos mesos, el jutjat de guàrdia de Balaguer va ordenar l’ingrés a presó provisional per a un home que va assestar diverses punyalades a un conegut a Àger en una discussió. En aquell cas, el presumpte agressor va fugir del lloc i va ser arrestat hores després al congost de Mont-rebei. Va ser detingut com a presumpte autor d’assassinat en temptativa.

Augmenten els delictes greus de lesions i baralles tumultuàries Segons l’última publicació del balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, l’any passat van augmentar els casos d’homicidis i assassinats en grau de temptativa a les comarques de Lleida, amb una dotzena el 2018, un 33% més que un any abans, quan només se’n van registrar nou. També van experimentar un increment els delictes greus o menys greus de lesions i baralla tumultuària −amb més de dos persones implicades−, amb prop de dos-cents imputats, un 6,5 per cent més que el 2017. Entre aquests delictes destaquen les agressions provocades per arma blanca, normalment a causa de discussions o venjances. Val a destacar que l’any passat les comarques lleidatanes van registrar dos morts violentes, una a la presó lleidatana i una altra a Artesa de Segre.

tracking