SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un veí de Sidamon per “assetjament acústic” als veïns

Tenia altaveus de diverses mides encarats a les parets i amb mantes per dirigir el so || Sis mesos de presó per un delicte contra la integritat moral

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a sis mesos de presó un veí de Sidamon per sotmetre els veïns a un “assetjament acústic implacable”. El tribunal rebutja el recurs presentat per l’acusat contra la sentència imposada en primera instància pel Jutjat Penal 2 de Lleida i li imposa sis mesos de presó per un delicte contra la integritat moral. També li prohibeix aproximar-se a menys de 200 metres dels perjudicats, del seu domicili, el seu lloc de treball i qualsevol altre lloc on es trobin durant quatre anys. Temps en què tampoc s’hi podrà comunicar.

L’Audiència considera que la conducta de l’acusat estava destinada a infligir dany als seus veïns

Segons la sentència, dos agents dels Mossos d’Esquadra que van declarar al judici van assenyalar que, a l’accedir al domicili de l’acusat, van mostrar la seua sorpresa al veure altaveus de tota classe i mida que estaven encarats a la paret limítrofa i, a més, protegits amb mantes i edredons “per tal de fer pantalla i dirigir el so cap a la casa dels veïns i reduir l’impacte sonor a la seua”.

L’Audiència assenyala que aquesta conducta “no era la normal”, com tampoc, afegeix, les nombroses ocasions en què els agents es van personar a l’habitatge amb motius de les queixes del denunciant. Un dels agents va declarar que hi havia estat entre 10 i 15 ocasions entre els anys 2007 i 2008, de les quals unes quatre o cinc van ser queixes relacionades amb el soroll. Així mateix, un tècnic municipal va declarar que el soroll no era tolerable i que existia un problema greu i constant de contaminació acústica. Els mesuraments van demostrar que el nivell de soroll era de 53,5 dBA quan el límit, a la franja horària en la qual es van fer, era de 30 dBA.

El tribunal conclou que la conducta “desplegada intencionadament per l’acusat era directament i exclusivament encaminada” a infligir un dany als seus veïns. Per a la sala, l’únic propòsit de l’acusat era “causar un mal aliè al provocar un nivell de soroll insuportable”.

L’elevat soroll va alterar la vida quotidiana de la família afectada L’Audiència de Lleida afirma que el “persistent i greu assetjament acústic” que va causar l’acusat va provocar “importants alteracions en el normal desenvolupament de la vida quotidiana” de la família afectada, un matrimoni i els seus dos fills. De fet, els informes forenses van diagnosticar un trastorn ansiós depressiu. La interlocutòria no entra a valorar la indemnització als afectats per dany moral, ja que la família va iniciar un procés de reclamació per la via civil. També va reclamar a l’ajuntament de Sidamon perquè iniciés les mesures necessàries perquè el seu veí cessés en la seua conducta. L’Audiència justifica la pena imposada al recordar la gravetat del conflicte i que l’acusat i el denunciant tenen diversos procediments judicials, alguns amb penes privatives de llibertat per a tots dos.

tracking