SEGRE

TURISME ACTIU

El ràfting obre la temporada amb 50 km navegables a la Pallaresa sense obstacles

La Noguera Pallaresa estrena aquesta temporada de ràfting el pas a través de la presa de l’Hostalet de Sort, que permet navegar els 50 km entre Llavorsí i la Pobla de Segur sense baixar de la barca. Aquesta és la principal novetat d’una campanya en la qual el sector espera superar els 750.000 serveis en el conjunt de Lleida, un 5% més que l’any passat.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pas a través de la presa de l’Hostalet, que permet navegar 50 quilòmetres de la Noguera Pallaresa entre Llavorsí i la Pobla de Segur sense baixar de la barca, és la principal novetat de la temporada d’esports d’aventura. Les primeres embarcacions van baixar ahir per la rampa en període de proves, a l’inici d’una campanya en què el sector espera superar la xifra rècord de 750.000 serveis a Lleida, un 5% més que els 731.017 de l’any passat. Així ho va anunciar ahir el patronat de Turisme de la Diputació, durant la presentació de la nova campanya.

El ràfting, amb 187.360 serveis el 2018, és l’eix d’una extensa oferta d’aventura que inclou 50 activitats. El patronat assenyala la rampa dels Hostalets i el fet de passar de 15 a 50 quilòmetres navegables sense interrupció com un factor que pot augmentar l’afluència de públic. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va recordar que enguany es preveu una altra rampa a la presa de Sossís, a la Pobla. Suposarà sumar sis quilòmetres més de navegació fins al pantà de Sant Antoni. S’hi sumarà l’interès que desperta un esdeveniment esportiu com el Mundial de Piragüisme d’Aigües Braves a Sort i la Seu.

Estrenarà al maig una plataforma per a salts amb corda elàstica a 122 metres d’altura

Creix la contractació de guies de senderisme i Lleida estrena rutes i equipaments per a BTT

Al marge dels esports de riu, una altra novetat serà una plataforma de salt amb corda elàstica (bungee jumping) de 122 metres d’altura que s’estrenarà el dia 1 de maig a la Llosa del Cavall. Serà la tercera més alta del món en una presa, i es beneficiarà de l’alt valor paisatgístic de la zona. Així mateix, el Patronat de Turisme ha constatat una tendència a l’alça en la contractació de guies especialitzats en senderisme, mentre que el BTT se situa en tercer lloc pel que fa a serveis contractats, amb 108.885 el 2018. En aquest sentit, destaquen novetats com el tram de 67 quilòmetres de Lleida a Cervera de la ruta turística Intercatalunya, que haurà d’arribar fins a Girona; i l’obertura de l’estació de la Pobla com a oficina de turisme i serveis a ciclistes i senderistes.

Per la seua part, Aran estrenarà una zona d’escalada a Bagergue i Arties obrirà una nova via ferrada. A la Ribagorça, la Vall de Boí celebrarà del 12 al 14 de juliol el Buff Mountain Festival. La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va destacar que el turisme actiu és un “puntal de l’economia”, amb un impacte econòmic de 102,5 milions el 2018. D’aquesta xifra, 31 milions corresponen a la facturació de les 228 empreses del sector, que ocupen gairebé dos mil persones a Lleida. La resta, a allotjaments, restaurants i altres empreses que presten serveis als turistes, la mitjana de despesa dels quals es va situar l’any passat en 148 euros.

El 67 per cent dels visitants són de Catalunya, en la seua majoria de Barcelona. Un altre 20% procedeix de la resta d’Espanya i el 13 per cent restant, de l’estranger.

El Pallars treballa per superar el cop que va suposar vetar Doctor Music El president del consell del Pallars Sobirà, Carles Isús, va recordar ahir el dur cop que ha suposat per al sector turístic el veto de la Generalitat a Doctor Music. “Hi ha activitats i iniciatives que el territori ha buscat i que no s’han fet”, va apuntar, durant la presentació de la temporada d’esports d’aventura. Tanmateix, va recalcar que “no podem aturar-nos” i va assenyalar com a contrast la col·laboració entre institucions a l’hora de construir la rampa que permet navegar a través de la presa dels Hostalets. “Sense la col·laboració entre institucions no hauria estat possible”, va dir, i va assenyalar el potencial de la comarca com una destinació turística capaç d’atreure “grans capitals que necessiten sortir i respirar”.

Primeres embarcacions provant la nova rampa que permet superar la presa dels Hostalets de Sort.

Primeres embarcacions provant la nova rampa que permet superar la presa dels Hostalets de Sort.ACN

Primeres embarcacions provant la nova rampa que permet superar la presa dels Hostalets de Sort.

Primeres embarcacions provant la nova rampa que permet superar la presa dels Hostalets de Sort.ACN

tracking