SEGRE

Miguel Ángel Balao: «Alemanya no preveu la secessió»

Candidat del PP al Senat

Miguel Ángel Balao

Miguel Ángel BalaoJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va nàixer vostè a Alemanya i va viure els seus primers vuit anys en aquest país. Com veu la sentència del tribunal de Schleswig-Holstein sobre el cas Puidemont?

No va entrar al fons de la qüestió. Només va dir que no es complien els requisits de l’extradició. Espanya també ho fa amb altres països. Pensi que la Constitució alemanya, a l’article 21.2, declara inconstitucionals les formacions que plantegin trencar la unitat de la República Federal.

Porta vostè un munt d’anys en política.

Uns vint-i-cinc. En tinc cinquanta- tres i vaig entrar-hi quan encara no en tenia trenta. Sóc al Partit Popular des dels temps d’Arnalot.

Gairebé com Llorens, el diputat lleidatà amb més legislatures. Ni més ni menys que vuit. El segueixen els socialistes Cunillera i Pau amb sis.

Serà molt difícil trobar un polític com Llorens. Amb només fer una volta amb ell per Lleida t’adones del que representa per als lleidatans. Sempre ha defensat els interessos del territori.

Té fama d’haver-ho fet encara que hagués de votar propostes d’altres partits, sí.

Llorens sap que es deu als ciutadans que representa i és una persona molt propera als votants. I té un bon substitut. Dante Pérez també reuneix aquests requisits.

Llorens li ha deixat pas voluntàriament o obligat?

No puc respondre-ho. Ho desconec. El que sí que puc garantir- li és que són dos excel·lents polítics que han defensat i defensaran molt bé els interessos de Lleida.

Les enquestes no són favorables al Partit Popular. Remuntaran?

Tenim enquestes que sí que ens són favorables, i en tot cas, el que és important és el que decideixi la gent el 28 d’abril.

No tinc coneixement que hagi exercit cap càrrec en els seus vinti- cinc anys d’acció política, ni tan sols a Mollerussa, on resideix.

No estic en política per tenir cap càrrec.

Com veu el procés?

El que de veritat ens importa a la gent és el dia a dia. Vostè i jo ens aixequem cada matí per anar a treballar, i potser vostè vindrà a la meua oficina si té un accident perquè treballo a la mútua del seu diari. Facilitar les condicions de la convivència en el dia a dia, això és el que ens importa a tots. Fora d’això, defenso, per descomptat, la unitat d’Espanya.

tracking