SEGRE

CAMPANYES SEGURETAT VIÀRIA

Cent vehicles camuflats controlen des d'avui les carreteres catalanes

Trànsit efectuarà 1.418 controls preventius durant l’operació tornada de Setmana Santa || Quatre persones resulten ferides en xocs a Bellcaire i Almacelles

Un camió va quedar ahir calcinat al col·lidir amb un turisme a la C-53 a Bellcaire d’Urgell.

Un camió va quedar ahir calcinat al col·lidir amb un turisme a la C-53 a Bellcaire d’Urgell.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra vetllaran per la seguretat a les carreteres catalanes durant la segona fase d’aquesta Setmana Santa amb la incorporació d’un centenar de vehicles camuflats. I és que, segons va explicar ahir el cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, han decidit incrementar l’ús de cotxes no logotipats després de comprovar que “l’efecte sorpresa d’aquestes patrulles ha permès incrementar en un 67% la detecció d’infraccions al volant”. Concretament, s’han detectat 17.443 infraccions en els tres primers mesos de l’any, entre els quals destaquen casos tan particulars com conductors que s’afaitaven, es raspatllaven les dents, alletaven un nadó o es masturbaven al volant. En aquest sentit, el director de Trànsit, Juli Gendrau, va criticar que conductes com les descrites pel comissari retraten “suïcides i assassins a la carretera” perquè posen en risc la seua vida i la d’altres persones que circulen per la via.

Cada una de les vuit regions policials catalanes aportarà entre vuit i dotze vehicles camuflats, que enregistren l’acció o incorporen un radar mòbil. Així mateix, es desplegaran 1.666 agents per efectuar al voltant de 1.418 controls.

Els cotxes camuflats han permès augmentar un 67% la detecció d’infraccions al volant

En un altre ordre de coses, quatre persones van resultar ferides ahir al matí en sengles accidents de trànsit a Bellcaire d’Urgell i Almacelles. En el primer cas, els fets van tenir lloc pocs minuts després de les onze al quilòmetre 132,3 de la carretera C-53 quan van col·lidir un camió i un turisme. Com a conseqüència de l’impacte, el camió es va incendiar i dos persones van ser ateses in situ pel SEM. A Almacelles, dos homes de 39 i 52 anys van ser traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova amb ferides de diversa consideració després de xocar dos vehicles a l’encreuament de la carretera N-240 amb l’A-2. Fins al lloc es van traslladar una ambulància i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Un camió va quedar ahir calcinat al col·lidir amb un turisme a la C-53 a Bellcaire d’Urgell.

Un camió va quedar ahir calcinat al col·lidir amb un turisme a la C-53 a Bellcaire d’Urgell.SEGRE TÀRREGA

tracking