SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

Torrefarrera obrirà el seu primer tanatori l'any que ve

L’ajuntament licitarà les obres, que costaran 372.000 euros aquest any || Atén així una llarga reivindicació dels veïns

Imatge virtual de com serà el nou tanatori de Torrefarrera, que estarà acabat el 2020.

Imatge virtual de com serà el nou tanatori de Torrefarrera, que estarà acabat el 2020.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarerra obrirà el primer tanatori de la població el 2020. Serà un nou edifici a la part sud-est del cementiri, dins del recinte del cementiri, situat al camí vell de Rosselló. Tots dos equipaments estaran connectats, segons va explicar ahir l’alcalde, Jordi Latorre.

Es tracta d’una estructura oberta i lluminosa, segons l’avantprojecte que ja està redactat, i comptarà amb dos vetllatoris, una sala d’espera, lavabos i un pati exterior amb una superfície total de 440 metres quadrats construïts. Per accedir a les instal·lacions s’obriran accessos i s’habilitarà una àrea d’estacionament annexa.

El vetllatori estarà connectat al cementiri i tindrà una estructura oberta i lluminosa

El pressupost total de l’obra ascendeix a 371.819 euros i per finançar les obres comptarà amb ajuts de la Diputació de Lleida.

Latorre va indicar que ben aviat es licitarà el projecte constructiu per, posteriorment, obrir el tràmit per adjudicar les obres. La intenció és que el tanatori entri en funcionament l’any que ve.

Segons l’alcalde, la construcció d’un tanatori és una antiga reivindicació dels veïns. Cal tenir en compte que la població de Torrefarrera ha crescut sensiblement en els últims anys i, en l’actualitat, s’acosta als 5.000 habitants. “Molts veïns prefereixen tenir aquest servei dins del poble, que s’ofereixi al municipi, abans que desplaçar-se principalment a Lleida, atesa la proximitat. Alguns no disposen de mitjà de transport i el fet d’haver d’anar a un altre recinte suposa molèsties, en especial per a les persones d’avançada edat.

D’altra banda, un dels objectius del consistori en aquest mandat era aconseguir que Torrefarrera disposés de tots els equipaments bàsics.

tracking