SEGRE

ELECCIONS MUNICIPALS

La número 2 de Postius a la Paeria, alcaldable sobiranista a Belianes amb una llista vinculada a ERC

Liderarà una llista d’independents vinculada a ERC formada només per dones

Carme Culleré, en una imatge d’arxiu.

Carme Culleré, en una imatge d’arxiu.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual número dos de Toni Postius (PDeCAT) a la Paeria de Lleida, Carme Culleré, encapçalarà una candidatura per a les eleccions municipals del 26 de maig a Belianes. Serà una llista sota les sigles d’Acord Municipal (AM), la 'marca blanca' que engloba candidatures d’independents vinculades a ERC. Això significa que els resultats que obtingui en els comicis sumaran a favor dels republicans, tant en el repartiment d’escons del consell de l’Urgell com en el de la Diputació. A més tindrà un altre tret molt poc habitual a les comarques de Lleida: estarà formada només per dones. La candidatura d’Independents per Belianes-AM estarà formada per set candidates, mentre que unes altres tres dones figuraran com a suplents. Culleré la va definir com una “llista unitària que treballarà a favor de la independència i la democràcia”. Els seus membres són simpatitzants de diferents formacions independentistes com PDeCAT, ERC i la CUP.

Culleré va indicar que continuarà afiliada al PDeCAT. “No tinc intenció de deixar el partit”, va subratllar, i va corroborar que esgotarà el mandat com a edil a l’oposició a la Paeria de Lleida. L’actual alcalde de Belianes, Josep Ramon Morera, d’Independents per Belianes, ja va anunciar fa uns mesos la seua intenció de retirar-se de la política. Morera ha ocupat el càrrec durant els últims tres mandats. Va assumir l’alcaldia el 2008, quan va rellevar Teresa Golobardes.

Dilluns de Pasqua festiu, últim dia per presentar candidatures

El termini per presentar candidatures per a les eleccions municipals es va obrir dijous passat i acabarà coincidint amb el Dilluns de Pasqua, festiu a Catalunya. Així ho estableix el calendari electoral per al conjunt de l’Estat, que fixa la publicació íntegra de les llistes dimecres i la proclamació de candidats el dia 29, després d’uns dies per reparar errors i resoldre possibles impugnacions. Una vegada les candidatures siguin definitives, la campanya electoral s’iniciarà el 10 de maig i es prolongarà fins al dia 24. La votació serà el 26.

tracking