SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Més de quinze mil conductors de Lleida són majors de 74 anys

Gairebé 42.000 superen els 65, cosa que representa el 17% del total de xòfers

Imatge d’arxiu d’una prova de coordinació per renovar el permís de conduir.

Imatge d’arxiu d’una prova de coordinació per renovar el permís de conduir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres de cada deu lleidatans amb més de 74 anys tenen permís de conduir, una xifra que ha anat augmentat al llarg de l’última dècada davant de l’envelliment de la població i l’augment de l’esperança de vida. Segons les últimes dades disponibles a la Direcció General de Trànsit (DGT), a finals del 2017 el sistema tenia censats un total de 15.677 conductors majors de 74 anys a les comarques de Ponent, la qual cosa representa gairebé el 36% del total de lleidatans en aquesta franja d’edat. Una xifra que ha augmentat un 3% respecte al 2016. Així mateix, si s’afegeixen als conductors que ja estan en edat de jubilació, és a dir, a partir dels 65 anys, el col·lectiu de gent gran amb carnet en vigor supera els 41.800, que són el 16,8% del total de conductors censats a la província, que s’aproximen en l’actualitat als 250.000. El Servei Català de Trànsit recorda que fer-se gran no és motiu per retirar el carnet de conduir, però sí que insta els col·lectius d’avançada edat a actuar amb sentit comú. Un consell que emet en un moment inèdit fins ara, ja que un 36 per cent de les víctimes mortals en accidents de trànsit tenen més de 65 anys. En el cas de Ponent, aquest col·lectiu representa la meitat de les víctimes mortals en accidents.

No es van registrar altres accidents greus a les carreteres catalanes durant l’operació sortida amb motiu de Setmana Santa, tot i que hi va haver retencions en algunes vies. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, per anar cap al Pirineu es van registrar retencions de dos quilòmetres a l’N-145 a les Valls de Valira, així com a la C-14 a l’altura d’Oliana.

A Organyà, les cues en aquesta carretera van arribar fins als tres quilòmetres.

Ferit al bolcar amb el vehicle a l’N-II a Alcarràs

El conductor d’un vehicle va resultar ferit dijous a la nit al sortir de la via a Alcarràs. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 22.30 hores per un accident en el punt quilomètric 453 de l’N-II. Per causes que es desconeixen i s’investiguen, un vehicle va patir una sortida de via i va quedar bolcat a la carretera. El conductor va ser evacuat per una ambulància del SEM fins a l’hospital Arnau de Vilanova. Mitja hora després, es va registrar una col·lisió sense ferits a l’Ll-11 a Lleida.

tracking