SEGRE

ELECCIONS MUNICIPALS

JxCat, líder en candidatures seguit d'ERC, PSC i Cs repunten i baixen les del PP i la CUP

Els republicans tenen la major pujada amb 36 llistes més mentre que els populars en tindran 77 menys || ECP es presenta per primera vegada a les municipals i la nova formació Amassa opta al Conselh

Postius presenta els 37 membres de la llista de Junts per Catalunya

Postius presenta els 37 membres de la llista de Junts per CatalunyaPDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Junts per Catalunya serà la formació que més llistes presenti en les pròximes eleccions municipals a Lleida. Seran almenys 200, segons fonts d’aquesta formació poc abans que el termini per presentar candidatures expirés a mitjanit. En les municipals del 2015, l’antiga CiU en va presentar 207. Els partits amb representació institucional a Catalunya han presentat a les comarques lleidatanes menys llistes que fa quatre anys. A l’espera que el llistat oficial es publiqui demà, les dades aportades per les diferents formacions sumen 595 candidatures, davant 617 en els comicis passats.

ERC, PSC i Cs presentaran més candidatures. Els republicans passen de 150 fa quatre anys a 186 en la pròxima convocatòria, mentre que el partit taronja passa de quatre a quinze. En Comú Podem (ECP) es presenta per primera vegada a Lleida a través de confluències amb altres formacions en onze municipis. Els socialistes, per la seua part, n’han registrat 124, davant 119 en els anteriors comicis. Fonts del partit van apuntar que es presenten a totes les capitals de comarca i que només en casos “puntuals” hi haurà llistes els membres de les quals no tinguin relació amb el municipi, conegudes com a “llistes fantasma”.

Davant les llistes de CDA, UA i PRAG, Amassa es presenta en cinc dels sis terçons i Cs ho farà en un

En la mateixa línia es van pronunciar fonts del PP, partit que ja va presentar en el passat “llistes fantasma” i que experimenta la caiguda més gran en el nombre de candidatures a Lleida: passarà de 119 el 2015 a 42 en els pròxims comicis. Per la seua part, la CUP tindrà un lleu descens al passar de 15 llistes el 2015 a 14 en els pròxims comicis. Tanmateix, també dóna suport a llistes de confluència en diversos municipis. Exemple d’això és Amassa, amb llistes en cinc localitats araneses que reben suport d’ERC i altres formacions. Amassa opta també a 5 del 6 terçons en les eleccions al Conselh de Aran, mentre que Cs ho farà per primera vegada amb una llista a Castièro. Disputaran el vot a CDA i UA, que es presenten en tots els municipis i demarcacions araneses (el PRAG ho fa sols a Arties e Garòs). D’altra banda, JxC va corroborar la candidatura com a alcaldable de Sort d’Imma Gallardo, ara edil del PDeCAT i diputada al Parlament. Josep Maria Rabassa ocuparà el segon lloc i l’actual portaveu municipal del PDeCAT, Llàtzer Sibís, no estarà a la candidatura. A Tàrrega, el PP presenta avui Joan Pujal com a alcaldable després de no obtenir representació el 2015, informa Segre Tàrrega.

tracking