SEGRE

TRÀNSIT OPERACIÓ TORNADA

Lleida acaba la Setmana Santa sense víctimes mortals a les carreteres

Per cinquena vegada en els últims 20 anys, en què han mort 53 persones en accidents durant aquestes vacances || L’operació tornada se salda amb retencions

Vista de les retencions que es van registrar ahir al migdia a l’A-2 a Vilagrassa.

Vista de les retencions que es van registrar ahir al migdia a l’A-2 a Vilagrassa.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona fase de l’operació tornada de la Setmana Santa es va tancar ahir amb zero víctimes mortals a les carreteres lleidatanes fins al tancament d’aquesta edició. Es tracta del cinquè any en el qual la província de Lleida no registra cap mort en accidents de trànsit durant aquest període vacacional en els últims 20 anys. En aquelles dos dècades un total de 53 persones han perdut la vida en sinistres de trànsit durant aquestes vacances a Ponent.

L’any passat, durant la Setmana Santa es va produir un accident mortal a Torà, en el qual va morir un veí del municipi de 55 anys al sortir de la via amb la moto.

Durant l’operació tornada es van registrar cues a l’autovia a Vilagrassa, a la Pobla i les Valls de Valira

El 2017, no es va registrar cap mort a la carretera a Ponent, encara que un veí de Vielha va perdre la vida en una col·lisió a la part aragonesa de l’N-230, a Viacamp, mentre que dos motoristes van morir en un brutal xoc a la Vall de Boí l’endemà de l’operació tornada.

En els últims 20 anys, els accidents de trànsit durant la Setmana Santa han segat la vida de 53 persones. Especialment negre va ser l’any 2012, amb un total de vuit víctimes mortals. Si ens remuntem al 1992, aquest període vacacional s’ha saldat amb un total de 64 morts a la carretera.

Durant el dia d’ahir es van registrar retencions en alguns punts. A Vilagrassa, es van produir cues a l’autovia en direcció Barcelona.

També hi va haver retencions en carreteres del Pirineu, a l’N-260 a la Pobla de Segur i a l’N-145 a les Valls de Valira en direcció la Seu d’Urgell.

D’altra banda, dos persones van resultar ferides ahir després que el vehicle en el qual viatjaven registrés una sortida de via a la C-14 en el terme d’Organyà. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 13.22 hores en el punt quilomètric 171. En el sinistre van resultar ferides dos persones que van ser evacuades amb pronòstic lleu a l’hospital de la Seu.

Els Mossos detecten conductes temeràries i alcoholèmies altes Sis persones havien mort a les carreteres catalanes fins a les vuit del vespre d’ahir des de l’inici de l’operació especial de Setmana Santa divendres passat. El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, va destacar que els controls que han portat a terme els Mossos d’Esquadra durant aquest període festiu han detectat “conduccions temeràries i alcoholèmies positives”, i va posar com a exemple un camioner denunciat al Pont de Suert. En aquest sentit, Gendrau va fer una crida davant de l’arribada del bon temps, al preveure més afluència a les carreteres, a la responsabilitat i consciència dels conductors per evitar conductes temeràries al volant. També va destacar que s’estan complint els objectius amb el desplegament dels vehicles espiell dels Mossos, que estan detectant imprudències, i es redueix la sinistralitat a les carreteres catalanes.

tracking