SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per partir el nas al seu germà per una herència a Tremp

Haurà de pagar una multa de 2.100 euros i indemnitzar la víctima amb 1.470 || La baralla va tenir lloc l’any 2015 en un magatzem de l’empresa familiar

Imatge d’arxiu de Tremp.

Imatge d’arxiu de Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal número 2 de Lleida ha condemnat un home de 60 anys per haver partit el nas al seu germà de 68 durant una baralla per una herència familiar a Tremp. En canvi, la jutge ha absolt la víctima i un altre germà que també van ser jutjats el passat 1 d’abril, com va avançar SEGRE. La magistrada el condemna per un delicte de lesions i li imposa una multa de 2.100 euros (a raó de 10 euros diaris durant set mesos). L’home s’enfrontava a una condemna de fins a dos anys de presó que sol·licitava l’acusació particular. El condemnat també haurà d’indemnitzar el germà amb 1.470 euros per les lesions que li va causar (fractura nasal) i les ulleres que li va trencar al clavar-li un cop de puny.

Els fets van tenir lloc el 21 de gener de l’any 2015 en un magatzem de l’empresa familiar situat a Tremp. Els tres germans van iniciar una discussió per l’herència i els negocis que tenien entre ells. La discussió va anar pujant de to fins que van arribar a les mans. Els acusats van explicar visions contradictòries a la vista oral.

Tres germans es van asseure al banc però la jutge sols condemna el que va trencar el nas al seu familiar

La jutge considera acreditat que el condemnat va clavar un cop de puny al seu germà mentre que els altres dos, per als quals demanaven sengles multes com autors d’un delicte lleu de lesions, van actuar en defensa pròpia.

La magistrada considera, com sostenien la Fiscalia i una de les acusacions particulars, representada per l’advocat Enric Rubio, que l’home de seixanta anys va colpejar fortament a la cara el seu germà gran i el va fer caure a terra. A conseqüència del cop, l’home es va fer una fractura de nas i se li van trencar les ulleres. L’home va estar vint-i-un dies impedit, va haver de rebre tractament mèdic ortopèdic i li ha quedat una cicatriu d’uns dos centímetres. Per tot plegat, l’ha d’indemnitzar amb 1.470 euros.

L’acusació particular sol·licitava una condemna de dos anys de presó. La sentència no és ferma i es pot recórrer a l’Audiència de Lleida.

Augmenten els casos de violència familiar als jutjats Els jutjats lleidatans han registrat en els últims anys un augment dels casos de violència familiar. Concretament, la Fiscalia va registrar un total de 434 casos l’any 2017 (l’últim del qual s’han publicat dades), xifra que representa un creixement del 30% respecte a l’any anterior. En sis de cada deu casos, les denúncies van ser per maltractament ocasional i en tres procediments es va investigar per agressions continuades. Concretament, els jutjats van investigar 81 lleidatans per haver maltractat els fills, ja siguin majors o menors d’edat, una xifra que gairebé es va triplicar respecte a la del 2016. Així mateix, es van detectar més casos en què les víctimes eren els pares, amb seixanta-dos casos, i setze adolescents van acabar davant del jutge per haver pegat als seus progenitors o germans.

tracking