SEGRE

Creix lleugerament el volum de vehicles a la xarxa de carreteres de la Diputació

La diputada del PP Dolors López critica el discurs de Perelló en l'acte institucional de Sant Jordi a l'IEI per "electoralista"

Creix lleugerament el volum de vehicles a la xarxa de carreteres de la Diputació

Creix lleugerament el volum de vehicles a la xarxa de carreteres de la DiputacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volum de vehicles que circula per la xarxa viària titularitat de la Diputació de Lleida va registrar un lleuger increment l'any passat, segons es desprèn del Pla d'Aforaments de les carreteres del 2018 del qual s'ha donat compte en el Ple de la diputació lleidatana. En concret, va passar de 130.488.667 vehicles per quilòmetre del 2017 als 131.831.683 del 2018. La intensitat mitjana va ser de 475 vehicles/dia, és a dir, 10 vehicles/dia més que l'any anterior. En canvi, el percentatge de vehicles pesats va disminuir, passant del 3,94% de l'any 2017 al 3,56% del 2018. La carretera LP-9221 de Lleida a la Portella va ser la via amb més trànsit, amb una mitjana diària de 5.997 vehicles.

El Pla d'Aforaments de les carreteres de la xarxa viària local de titularitat de la Diputació de Lleida permet disposar d'una base de dades individualitzada per conèixer la intensitat del trànsit i la seva evolució en totes i cadascuna de les vies que integren la xarxa local durant un període de temps. Les dades s'analitzen de manera estadística i serveixen per conèixer l'evolució dels nivells i tipus de trànsit a totes les vies.

Pel que fa a l'anualitat del 2018, el Pla informa, en relació al volum de trànsit de la xarxa local, que la carretera LP-9221 de Lleida a la Portella va ser la via que més trànsit va suportar, amb una intensitat mitjana de 5.997 vehicles per dia, mentre que l'L-522, de la N-260 (Congost d'Erinyà) a l'N-260 (la Pobla de Segur) va ser la que menys trànsit va registrar, amb una intensitat mitjana diària de només 14 vehicles.

En acabar el Ple, que ha durat uns vint minuts, el diputat del PDeCAT Josep Ibarz ha afirmat que aquest augment de l'ús de les carreteres de la Diputació posa de relleu que "la gent es mou per diferents motius" i que "la xarxa de carreteres de la Diputació de Lleida està en condicions per la inversió que s'hi fa" des de la institució. Així ha recordat que enguany està previst destinar-hi una inversió d'un 8 milions d'euros. Per Ibarz, també vol dir que "la gent no es trasllada tant a les grans ciutats sinó que es queda al territori". "Les inversions en carreteres el que comporten és que la gent es quedi a casi i pugui anar més ràpidament en temps a serveis sanitaris, d'educació, entre altres", segons ha exposat el diputat del PDeCAT.

D'altra banda, el Ple ha donat llum verda al conveni entre l'IEI, l'Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell per a la celebració de la Trobada d'Acordionistes del Pirineu entre els anys 2019 i 2022. El conveni preveu una aportació per part de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de 40.000 euros anuals per aquesta edició i les tres següents. Entre altres punts, ta sessió també ha aprovat la modificació del conveni de col·laboració entre l'Agència Tributària de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, per a l'alienació mitjançant subhasta pública de béns embragats.

López veu "electoralista" el discurs de Perelló

Durant la sessió, la diputada del Partit Popular Dolors López ha instat l'equip de govern a "respectar la neutralitat de la institució". López s'ha referit al discurs que va pronunciar la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, durant la recepció institucional amb motiu de Sant Jordi celebrada a l'IEI i l'ha qualificat de "polític, electoralista i més propi d'un acte en campanya electoral". "El discurs de la presidenta de la corporació en un acte institucional ens hauria de representar a tots", ha sentenciat López.

La Diputació de Lleida ha estrenat en aquest ple del mes d'abril el nou sistema tecnològic i de comunicacions instal·lat al saló de sessions per facilitar la retransmissió via streaming dels plens que celebri la diputació lleidatana., així com el seu enregistrament

tracking