SEGRE

MEDI AMBIENT SUCCESSOS

Denunciat per segon cop per transformar una finca en zona protegida

Finca en la qual s’han plantat alzines tofoneres.

Finca en la qual s’han plantat alzines tofoneres.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents rurals de la Noguera han denunciat per segona vegada una empresa agrària de l’Anoia per haver transformat sense autorització sis hectàrees de terreny forestal (d’alzines i pastures) en cultius a la serra del Montsec al municipi de Vilanova de Meià i per haver obert un nou camí sense autoritzar de 460 metres de llarg en un espai protegit que s’inclou a la Xarxa Natura 2000.

Els fets es remunten a l’any 2014, quan ja van ser denunciats pels Rurals, segons van explicar ahir fonts properes. En l’actualitat, es tornen a denunciar les mateixes actuacions però en aquest cas per mantenir les infraccions sobre el terreny sense que s’hagi portat a terme cap treball de restauració del paisatge anterior ni haver-lo legalitzat.

A la majoria dels terrenys hi ha actualment plantades centenars d’alzines tofoneres amb un sistema de regadiu, que ja tenen entre trenta i quaranta centímetres d’alt. Part de la finca està envoltada per una tanca de seguretat.

Els agents rurals van denunciar els fets i van enviar l’expedient al departament de Territori i Sostenibilitat al tractar-se d’una “rompuda” que s’ha dut a terme a l’espai natural protegit del Montsec (PEIN) i ser aquest departament el que té la potestat d’exigir una ordre de restauració així com la legalització de les infraccions.

tracking