SEGRE

ENTITATS CULTURA I HISTÒRIA

Mascançà demana la creació d'un museu comarcal

Presenten un decàleg de propostes per a la cultura i el patrimoni

Soldevila i Suau, ahir a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell.

Soldevila i Suau, ahir a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Complir les lleis de memòria històrica, protegir el patrimoni històric, artístic, paisatgista i arqueològic de la comarca o la creació d’un museu comarcal com a punt de referència de l’art, història i cultura del Pla són tres punts del primer decàleg de propostes per a la cultura i el patrimoni que ha elaborat el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i que ha presentat perquè sigui tingut en compte pels futurs consistoris i institucions de la comarca després de les eleccions municipals.

El document també proposa promoure la investigació científica i la creació artística o fer més visible el paper de la dona en els estudis i la creació artística, tal com van explicar ahir Jordi Soldevila i Jaume Suau, de Mascançà. Al costat del decàleg, l’entitat també ha elaborat un document en el qual es desenvolupen les propostes estructurades en tres apartats: patrimoni, creació artística i institucions de dinamització cultural.

El document proposa crear la Primavera Artística a celebrar cada any en un municipi diferent

Proposa idees com impulsar un banc d’història oral comarcal, la creació de rutes per promoure el paisatge o la creació de la Primavera Artística a celebrar anualment en un municipi diferent, dirigida a artistes (ja siguin escriptors, escultors o estudiosos) perquè presentin les seues obres.

El document defensa la necessitat d’un museu que expliqui la comarca i sigui un punt d’inici per recuperar béns mobles del territori que es troben en institucions d’altres ciutats del país.

tracking