SEGRE

26-M PROCLAMACIÓ DE CANDIDATS

Retiren tres llistes a les municipals i al Conselh i en canvien dos a l'estar en pobles erronis

Una del PRAG a Naut Aran, una altra d’ERC a Vilaller i una tercera de Podem als comicis aranesos || La candidatura d’Esquerra per a Fígols, a Alàs, i una del PSC per a Estaràs es va publicar a Anglesola

Els jutjats de Lleida, seu de la junta electoral lleidatana.

Els jutjats de Lleida, seu de la junta electoral lleidatana.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos candidatures a les eleccions municipals i una al Conselh Generau presentades la setmana passada no arribaran a les votacions del 26 de maig. Una era la del Partit Progressista d’Arties e Garòs (PRAG) a Naut Aran, l’única composta íntegrament per dones a Lleida. L’altra era la que ERC va presentar a Vilaller. En tots dos casos, van ser els partits els qui les van retirar. Per la seua part, Podem ha renunciat a una llista per als comicis del Conselh al terçon d’Arties. Cap d’aquestes tres llistes no figura en la relació de candidatures proclamades que van publicar ahir les juntes electorals. El PRAG va declinar explicar per què havia retirat la seua a Naut Aran. Dies abans, una de les candidates havia manifestat davant de la junta electoral de Vielha que ella no havia donat el seu consentiment. Tanmateix, l’òrgan electoral va comprovar que la candidatura incloïa un document en el qual aquesta veïna donava la seua “expressa acceptació”.

Per la seua part, fonts d’ERC van explicar que la seua llista a Vilaller era incompleta. La van presentar amb una candidata provisional d’un altre municipi abans que expirés el termini, a l’espera de trobar una altra persona per completar-la. No la van aconseguir abans de la proclamació, així que finalment van optar per retirar-se. Aprofitar el període d’esmenes per completar candidatures és una pràctica freqüent entre els partits polítics (vegeu les claus).

Quant a Podem, que havia presentat llistes en sis terçons per a les eleccions al Conselh, va rebutjar explicar per què s’ha retirat en el d’Arties e Garòs i sols va apuntar a “motius interns” del partit. A les llistes retirades, se sumen rectificacions de dos llistes publicades la setmana passada en un municipi equivocat. Una és la d’ERC-Acord Municipal a Fígols i Alinyà, que figurava inicialment a Alàs i Cerc. L’altra és la candidatura d’una sola persona, veí de Lleida ciutat, que els socialistes van voler presentar sota les sigles de Candidatura de Progrés a Estaràs i que es va publicar per error la setmana passada entre les llistes d’Anglesola.

tracking