SEGRE

URBANISME COMISSIÓ DE LLEIDA

Nou plantes solars se sotmeten al vistiplau d'Urbanisme

Tres horts solars i sis d’autoconsum

Els terrenys on es preveu fer l’hort solar d’Anglesola.

Els terrenys on es preveu fer l’hort solar d’Anglesola.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou projectes per a plantes fotovoltaiques se sotmetran avui a l’aprovació de la comissió d’Urbanisme de Lleida. Entre aquests hi ha els tres grans horts solars previstos a la zona de Balàfia de Lleida ciutat, a Anglesola i a Almacelles, instal·lacions amb prou potència per subministrar energia a pobles sencers. A més d’aquestes, n’hi ha sis de més petites, que s’hauran d’instal·lar en cobertes d’edificis dels Omellons, Vilanova de Meià, Bell-lloc d’Urgell, Estaràs i Talavera. Els promotors, molts dels quals ramaders, volen destinar aquestes plaques fotovoltaiques a produir energia per a autoconsum.

L’auge de projectes relacionats amb l’energia solar es deu en part a la supressió de l’impost del sol, que gravava els que produïen energia per al seu propi consum pel subministrament de suport que rebien de la xarxa elèctrica.

Un altre factor és el descens dels preus de les plaques fotovoltaiques, que actualment costen un 80 per cent menys que fa una dècada.

La comissió examinarà així mateix els primers documents del projecte per establir a Torrelameu un centre per tractar addiccions relacionades amb les noves tecnologies: a les xarxes socials, a videojocs, a les compres compulsives i al joc online, entre d’altres.

També informarà sobre el projecte per dotar d’un subministrament propi d’aigua al polígon de Bell-lloc. En tots dos casos es tracta de tràmits preliminars, i l’aprovació quedarà per a sessions posteriors.

tracking