SEGRE

AGRICULTURA JORNADA

Els regants demanen suport per reduir la despesa elèctrica

L’Aragó i Catalunya vol eliminar la dependència energètica || La consellera Teresa Jordà anima a promoure el producte local

La consellera Teresa Jordà saluda els assistents de la jornada tècnica.

La consellera Teresa Jordà saluda els assistents de la jornada tècnica.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regants del canal d’Aragó i Catalunya van demanar ahir a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, suport de l’Administració per impulsar projectes que redueixin o eliminin la dependència energètica. En concret, promouen la construcció de canonades laterals perquè l’aigua guanyi altura i evitar així els bombatges (s’hi han invertit 32 milions però la continuïtat del projecte depèn d’aconseguir més fons) i també la instal·lació de plantes fotovoltaiques que generin electricitat on les canonades no puguin reconstruir-se a una cota més gran.

Jordà es va reunir al matí amb representants de l’Aragó i Catalunya a Binèfar i a la tarda va inaugurar a Corbins una jornada sobre “Territori, aliments i projectes de futur”. Allà va remarcar la importància de l’aliment km 0 com a “producte sa, de qualitat i que nosaltres defensem perquè té la garantia del control de traçabilitat i és el producte que ens ajuda a tenir una millor salut”.

A més, va posar èmfasi en la promoció dels productes de proximitat i en la necessitat que agricultors i departament vagin de la mà per “explicar a la ciutadania que tenim els millors productes, ja que és un tema de transmetre el valor dels aliments”.

tracking