SEGRE

FESTIVALS POLÈMICA

La CHE avala el veto de l'ACA al Doctor Music a Escalarre

Emet una resolució desfavorable a l’estar en zona inundable || Tal com va fer el Govern al tractar-se d’una àrea de flux preferent

La zona d’Escalarre on es preveia celebrar el festival.

La zona d’Escalarre on es preveia celebrar el festival.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha avalat el veto a la celebració del festival Doctor Music a Escalarre al trobar-se en zona inundable i de flux preferent. La CHE ja ha emès una resolució desfavorable i l’ha enviat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que ja es va pronunciar negativament a la seua celebració en tres ocasions pels mateixos motius. Fonts de la CHE van explicar ahir que la resolució recull els informes de l’ACA en relació amb el festival al Sobirà i recorda la normativa sobre zones inundables. En aquest sentit, el decret estatal d’inundabilitat limita les activitats que poden celebrar-se a les zones de flux preferent, que són les que es troben més a prop del llit del riu.

La normativa estatal condiciona, per exemple, la celebració d’actes multitudinaris i veta també la instal·lació de càmpings en zones de flux preferent.

L’empresa es va avançar a la resolució de l’Estat i va traslladar el festival al circuit de Montmeló

Tanmateix, el decret contempla excepcions, encara que aquestes s’han de demostrar de forma molt rigorosa sempre que quedi constatat que no hi ha alternatives possibles d’ubicació ni afeccions en espais com el domini públic hidràulic o qüestions de seguretat.

La zona d’Escalarre on es preveia celebrar el certamen es troba afectada pel curs de la Noguera Pallaresa i del riu Unarre, a banda de diversos barrancs, segons una proposta de resolució de l’ACA del passat 5 de febrer, on instava a no autoritzar el festival “atesa la vulnerabilitat de la seguretat de les persones davant les possibles avingudes derivades de la seua localització”.

Val a recordar que la promotora Doctor Music es va avançar al veto definitiu de l’ACA i va decidir traslladar el festival al circuit de Montmeló, la qual cosa va provocar la indignació del Sobirà. La Generalitat va proposar a l’empresa reduir l’aforament del festival per poder autoritzar-lo, una cosa que la promotora va declinar. Després del veto al certamen, el conseller de Territori, Damià Calvet, es va comprometre a “flexibilitzar” l’ús del sòl inundable en una reunió amb els alcaldes del Sobirà.

tracking