SEGRE

PLANIFICACIÓ COMISSIÓ PROVINCIAL D?URBANISME

Urbanisme aprova la instal·lació de 3 plantes solars amb 23.700 plafons a l'Urgell i el Segrià

Dóna compte també que la sentència contra l’ampliació de Puleva a Golmés és ferma || La comissió suspèn en canvi el tràmit inicial del centre d’addiccions al mòbil i al joc a Torrelameu

La reunió es va fer al renovat Auditori de Cervera.

La reunió es va fer al renovat Auditori de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme va donar llum verda ahir als projectes per a la instal·lació de tres horts solars a Lleida (Balàfia), Almacelles i Anglesola que sumen en total 23.708 panells solars. També es van aprovar sis plantes solars més de menor mida projectades per instal·lar-se a les teulades d’edificis de diverses poblacions del Pla d’Urgell, la Segarra, les Garrigues i la Noguera.

Quant a les grans plantes, la del barri de Balàfia, a Lleida, que promou l’empresa AE3000 de Mollerussa, tindrà 8.000 plafons i una capacitat per subministrar electricitat a un miler de famílies, amb una potència de 2,3 MW. La d’Almacelles comptarà també amb 8.000 panells solars i es preveu en terrenys pròxims al circuit de vehicles totterreny. El seu pressupost és de 569.572 euros i contempla 2,48 hectàrees de panells solars amb una potència instal·lada de 2 MW. D’altra banda, la d’Anglesola té previst comptar amb 7.708 panells solars. A més, la comissió d’Urbanisme, que es va reunir ahir a Cervera, va donar compte també de la fermesa d’almenys una de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va anul·lar la normativa urbanística que va permetre a l’empresa Lactalis ampliar la planta de Puleva a Golmés.

La Generalitat va publicar l’1 d’abril un edicte reflectint que el TSJC va decretar la fermesa de la sentència al gener. L’alcalde, Jordi Calvís, desconeixia la decisió d’Urbanisme, però va admetre que obligaria a modificar el pla parcial. Va defensar, malgrat tot, que la sentència es va recórrer davant del Tribunal Suprem.

Altrament, a la sessió de la comissió es va valorar desfavorablement el tràmit inicial per a la modificació del POUM de Torrelameu per construir un centre de recuperació d’addiccions al mòbil i als jocs. La comissió va decidir que malgrat ser un tràmit inicial s’haurà de buscar una altra alternativa de menor impacte. També es va aprovar la connexió d’aigua al polígon de Bell-lloc.

tracking