SEGRE

ENTITATS PESCADORS

La unió de set vedats de pesca al Segre dispara el nombre de socis en tres anys

El 2016 es van unir els de l’Alt Urgell i la Cerdanya per oferir 170 quilòmetres de pesca amb un tiquet || La iniciativa permet que diverses entitats de pescadors puguin mantenir les societats

Imatge d’uns pescadors al riu Segre a la comarca de l’Alt Urgell.

Imatge d’uns pescadors al riu Segre a la comarca de l’Alt Urgell.CLUB DE CAZA Y PESCA DEL ALT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unió el 2016 de set vedats de pesca de l’Alt Urgell i la Cerdanya ha disparat el nombre de socis en aquestes entitats en els tres últims anys. Ofereixen de forma conjunta un tram de 170 quilòmetres de riu per pescar i això ha fet que en alguna de les societats han multiplicat per més de dos el nombre de socis i altres que eren en perill de desaparèixer continuen tirant endavant. El Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell ha passat de tot just 150 socis el 2015, abans de l’entrada en vigor del forfet unificat, a comptabilitzar-ne fins a 350 aquesta temporada. El seu president, Toni Vilarrubla, destaca que en el que va d’any ja s’han donat d’alta 40 socis, unes xifres que demostren que “l’afició per la pesca creix cada vegada més”.

Altres societats, com la d’Organyà, situada a la part baixa del vedat (inclou des de la cua de l’embassament d’Oliana fins a la frontera amb França, a

A l’Alt Urgell ja s’han donat d’alta 40 socis en una de les entitats de pesca de la comarca

Puigcerdà

), s’ha vist revitalitzada fins al punt que d’estar en fase de desaparició, sense gairebé cap soci, compta ara amb una cinquantena de membres. La seua presidenta, Montse Codina, explica que la societat estava “abandonada” i que incentius com la unificació permeten tirar endavant una societat de 30 anys de vida. Per situacions similars han passat la Societat de Pescadors Riu de l’Ingla-Bellver de Cerdanya, la Societat de Pescadors La Cerdanya o la Societat de Pesca Esportiva Martinet i Pont de Bar, que Vilarrubla explica que amb una mitjana d’un centenar de socis cadascuna “han passat d’estar a punt de desaparèixer” al no haver-hi ningú que estigués disposat a encarregar-se de la gestió, a “continuar en actiu després d’oferir-los una gestió conjunta que ha facilitat el dia a dia” de les entitats. D’altra banda, la pràctica de la pesca sense mort ha augmentat en els últims anys. Fins a un 74 per cent dels permisos s’obtenen amb aquesta condició.

Increment del 23% del nombre de llicències del primer anyLa unió dels set vedats de pesca esportiva d’aquestes dos comarques, els de l’Alt Urgell i la Cerdanya, no ha tingut una correspondència en l’increment de permisos atorgats pel departament d’Agricultura, que depenen, tal com explica Vilarrubla, del nombre de competicions organitzades pel territori. Així, mentre que la temporada del 2016 (la primera del forfet unificat) es va tancar amb un total de 2.936 permisos de pesca, un 23% més de les 2.382 llicències gestionades el 2015 (abans de la unificació), el balanç dels anys 2017 i 2018 els permisos van baixar fins als 2.444 i 2.123 respectivament. Vilarrubla ho explica per la celebració l’any 2016 del campionat d’Espanya de pesca de salmònids amb mosca, proves inexistents les dos temporades posteriors.

tracking