SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Nova condemna al Banc Popular per la venda fraudulenta d'accions

Ha de tornar 5.116 euros i els interessos a un lleidatà a qui va ocultar la mala situació financera || Als jutjats de Lleida s’han presentat més de 300 demandes

Imatge d’arxiu d’una oficina del Banc Popular.

Imatge d’arxiu d’una oficina del Banc Popular.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 8 de Lleida ha condemnat el Banc Popular a pagar 5.116,25 euros més els interessos després de declarar la nul·litat de les ordres de compra d’accions de l’entitat adquirides el juny del 2016 al considerar que va ser una operació fraudulenta ja que es va ocultar la situació real de l’entitat. El client, representat per advocat Xavier Prats, va presentar una demanda sol·licitant la nul·litat de la compra d’accions per vici (error). En canvi, el Banc Popular va al·legar que el producte que va vendre no era complex, que es van complir totes les obligacions d’informació i que la falta de liquiditat va ser sobrevinguda.

La magistrada considera que “estem davant d’un client minorista i l’entitat tenia l’obligació de complir les obligacions d’informació exposades (...) i en aquest cas, especialment sobre la falta de solvència que no es va reflectir als exercicis anteriors, és procedent concloure que quan el banc va realitzar l’ampliació de capital el 2016 mitjançant l’emissió d’accions (objecte d’aquest procés) no va publicar informació veraç”. D’aquesta forma i, segons la sentència, “es determina que la demandada no va complir les obligacions d’informació ni la normativa vigent quant a la informació del fullet d’emissió d’accions”. Finalment, la magistrada determina que “no queda més que concloure l’existència d’error essencial i excusable en l’actor que comporta la nul·litat de l’ordre de compra d’accions del Banc Popular”, per la qual cosa condemna l’entitat a tornar els diners invertits.

La magistrada determina que el banc no va complir les obligacions d’informació i veracitat

Als jutjats de Lleida s’han presentat més de 300 demandes de perjudicats. En una de les primeres sentències, l’entitat va ser condemnada a tornar 10.000 euros a un empleat a qui també van ocultar la falta de solvència. Val a recordar que el mes de juny del 2017 l’entitat va ser intervinguda per la Junta Única de Resolució, la considerava en fallida i el Banc Santander la va adquirir pel preu simbòlic d’un euro.

El Santander deixa d’estar imputat per la fallida de l’entitat

Precisament aquesta mateixa setmana s’ha conegut que l’Audiència Nacional ha admès a tràmit el recurs presentat pel Banc Santander contra la seua imputació en qualitat d’hereu en la causa que investiga la fallida i liquidació del Banc Popular, en contra del criteri de la Fiscalia, i deixa sense efecte la seua condició d’investigat. L’11 d’abril passat, el Ministeri Públic va rebutjar el recurs de l’entitat que presideix Ana Botín ja que, malgrat que el banc no tenia abans de la fusió responsabilitat penal en els fets, si s’ha d’atribuir a la nova societat. En una interlocutòria que es va conèixer dimarts, la Sala recorda que el Santander deixa d’estar imputat “sense perjudici que més endavant i, resultat de la investigació, podria resultar, mantenint-se com a responsable civil”.

tracking