SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

Insten a conservar la C-14 a Tres Ponts per a pescadors

Per mantenir l’accés al vedat de pesca en aquest tram del Segre || Una vegada concloguin les obres del nou túnel en construcció

Les obres del túnel de Tres Ponts.

Les obres del túnel de Tres Ponts.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Pesca ha demanat a la Generalitat que conservi la carretera C-14 al seu pas pel congost de Tres Ponts, un tram que quedarà en desús quan s’inauguri el túnel, que ara està en construcció. L’entitat vol que aquesta calçada es mantingui com a accés al vedat de pesca en aquest tram del riu Segre. La direcció general de Carreteres ha respost amb una carta en què es compromet a estudiar aquesta sol·licitud.

Els pescadors temen que, amb l’entrada en servei del túnel (prevista el 2020), la calçada actual d’1,5 quilòmetres “quedi en desús i inaccessible”. Per això demanen conservar-la per a la pràctica de la pesca i l’excursionisme. Per la seua part, el servei de Carreteres de Lleida treballa perquè, al finalitzar el túnel, la calçada actual es pugui utilitzar “per a desviacions de vehicles durant actuacions de manteniment” del pas subterrani, així com per a “usos recreatius”. La societat de pescadors d’Organyà considera “un encert” demanar que es conservi la vella carretera. L’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, s’hi va mostrar també a favor, “no només per a la pesca, sinó per l’atractiu turístic del mateix congost”. El Club de Caça i Pesca Alt Urgell creu que adequar aquest tram del vedat de pesca seria un “revulsiu turístic i per als amants de la pesca”. La zona ja té dos accessos fins al riu que surten des de la C-14.

tracking