SEGRE

MUNICIPIS TURISME

Obre un alberg turístic i de temporers a les Garrigues

Rehabilita les cases dels mestres després d’invertir 108.000 euros

Les cases dels mestres que són rehabilitades.

Les cases dels mestres que són rehabilitades.A.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de rehabilitació de les antigues cases dels mestres com a alberg municipal estaran acabades a finals del mes vinent, una actuació que ha suposat inversió de més de 108.000 euros, segons fonts municipals.

La finalitat d’aquesta reforma és suplir la manca de places d’hostalatge a la població i a la comarca i comportarà la creació de disset places d’allotjament. L’edifici s’ubica al centre del municipi, molt proper a l’institut i l’escola, així com al Museu i al Centre de la Cultura de l’Oli. La previsió és destinar l’alberg a usos turístics, colònies de joventut, camps de treball i temporers, principalment.

Aquesta rehabilitació consisteix a reforçar l’esquelet de l’edifici amb una estructura metàl·lica, millorar l’eficiència energètica, les condicions acústiques i la salubritat amb la rehabilitació de les façanes, que es dotaran d’un sistema d’aïllament tèrmic de l’exterior de l’edifici, substitució dels elements de fusta per alumini i la construcció de vidres d’aïllament. Així mateix, es construirà una rampa amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a l’edifici.

El cultiu de plantes aromàtiques com a opció agrària

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i la Cooperativa de la Granadella organitzen demà divendres una jornada tècnica sobre el cultiu de plantes aromàtiques i medicinals per a l’obtenció d’olis essencials. Es parlarà de la producció d’aquestes plantes, el paper dels consumidors i com diversificar l’agricultura dels municipis amb la introducció d’aquests cultius. La sessió servirà així mateix per conèixer de primera mà aquestes experiències. La jornada començarà a les 9.30 hores, és gratuïta i tindrà lloc a la sala de conferències del Centre Cívic.

tracking