SEGRE

ADMINISTRACIÓ GENERALITAT

Nova estratègia per impulsar el creixement econòmic del Sobirà

Coordinació entre conselleries i acords amb el territori

Vista alçada de la zona d’Escalarre on s’havia de celebrar el festival Doctor Music.

Vista alçada de la zona d’Escalarre on s’havia de celebrar el festival Doctor Music.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pallars Sobirà serà la primera comarca de Catalunya on la Generalitat posarà en pràctica la nova estratègia de dinamització local, aprovada aquesta setmana al Consell Executiu. L’objectiu és “impulsar el creixement econòmic i la qualitat de vida” de la població, així com “enfortir la cohesió social i territorial”. Per a aquest objectiu, planteja avançar en la coordinació de les polítiques públiques de la Generalitat i implementar-les d’acord amb el territori.

Per desplegar aquesta estratègia, la Generalitat crearà una comissió que inclourà el departament de Presidència i nou conselleries més. El primer pas, va apuntar el Govern, serà elaborar un “diagnòstic compartit amb el territori” per “identificar de manera conjunta reptes i solucions” al costat de Diputació, consells, ajuntaments i representants del sector privat.

Començant pel Pallars Sobirà, aquesta iniciativa s’haurà d’estendre a altres zones de Catalunya que es vegin afectades per altes taxes d’atur, envelliment i despoblació, segons va indicar la Generalitat. Per fer-ho col·laborarà amb entitats com l’ACM, l’FMC i l’Associació de Micropobles.

Després del ‘no’ a Doctor Music

La decisió de començar per aquesta comarca del Pirineu lleidatà arriba setmanes després de la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, amb representants del consell i alcaldes del Sobirà arran del rebuig de l’ACA al festival Doctor Music. Ja llavors el Govern va adquirir el compromís d’organitzar reunions periòdiques per abordar els problemes de la comarca.

LES CLAUS Coordinació interna Millorar la coordinació entre conselleries en matèria de polítiques de desenvolupament local és un dels objectius d’aquesta estratègia. Acord amb el territori La participació dels ens locals a l’hora de decidir mesures és l’altre eix del pla del Govern. Primer al Sobirà El Pallars Sobirà serà el primer territori on s’aplicarà aquesta estratègia per posteriorment estendre-la a altres zones amb una taxa alta d’atur, envelliment i despoblació.

tracking