SEGRE

ELECCIONS MUNICIPALS

Retirada la llista de Vox de Balaguer al renunciar dos candidats

El líder de Vox, Santiago Abascal, saluda els seguidors de la seua formació, ahir a Madrid.

El líder de Vox, Santiago Abascal, saluda els seguidors de la seua formació, ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura de Vox a Balaguer a les eleccions municipals ha decaigut al quedar incompleta per la retirada de dos dels membres. Es tractava d’una llista sense suplents, de manera que cap altre candidat ha pogut ocupar el lloc dels que han renunciat i la junta electoral de zona l’ha suprimit. Tret dels municipis que voten llistes obertes, una candidatura ha de tenir almenys el mateix nombre de candidats que escons tingui l’ajuntament. En el cas de Balaguer són 17.

Fonts del partit a Lleida van atribuir la renúncia d’aquests dos candidats a Balaguer a “pressions a la feina” per part de persones “que pertanyen o voten partits independentistes”. La formació manté sis llistes més en diversos municipis de Lleida.

Amb la supressió d’aquesta candidatura, l’ajuntament de Balaguer es disputarà entre set llistes en lloc de vuit: ERC, Junts per Balaguer (JxCat), PSC, Cs, PP, CUP i Balaguer Ara Sí (En Comú Guanyem).

NORMATIVA Xifra mínima Només als municipis més petits, on es voten llistes obertes, hi pot haver candidatures incompletes. en els altres han de tenir tants candidats com escons tingui l’ajuntament. Suplents Són opcionals i permeten cobrir baixes a les llistes. Després de la proclamació de candidats no se’n poden presentar altres de diferents.

tracking