SEGRE

Eleccions Municipals 2019 | Radiografies comarcals

Sant Llorenç de Morunys: “El turisme és el nostre motor econòmic i el repte és mantenir tots els serveis”

Vista del centre històric de Sant Llorenç de Morunys.

Vista del centre històric de Sant Llorenç de Morunys.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El turisme és el motor econòmic del municipi i de la vall de Lord, i per això des del consistori hem incrementat durant els últims quatre anys l’aportació municipal a l’associació que gestiona aquest sector en aquest territori.” Així de contundent es va mostrar l’alcalde actual de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Xavier Mas, de Piteus per Sant Llorenç, que ja no repetirà com a alcaldable i deixarà pas a Francesc Riu. Mas va assegurar que el turisme rural és bàsic, “l’actiu més important, i igual d’important és donar a conèixer tota l’oferta que tenim, així com el patrimoni”, va dir. No obstant, queden encara projectes ambiciosos que realcin tota l’oferta d’una vall menys coneguda que altres, però no per això menys bonica, amb veritables joies arquitectòniques, com el monestir medieval de la població.

Alguns dels reptes que ha d’afrontar el municipi és “superar els anys dolents de la crisi i mantenir tots els serveis per guanyar en qualitat de vida”. Sobretot, el col·legi, l’ESO i el CAP. “És necessari mantenir el que hem aconseguit i millorar serveis”, va dir.

El consistori ha treballat per eliminar les barreres arquitectòniques i millorar la circulació a la població, tant de vehicles com de vianants, s’han delimitat noves àrees d’aparcament i s’han millorat subministraments. Destaca així mateix la renovació de la xarxa d’aigua potable de la part alta del nucli urbà, en què històricament han tingut problemes amb el proveïment. Més enllà dels serveis i polítiques de promoció, el municipi té consolidada la Fira d’Ous d’Euga i el Concurs de Carabasses Gegantines. A més de la llista de Piteus per Sant Llorenç amb Francesc Riu, també es presentarà als comicis una altra llista de Junts per Sant Llorenç de Morunys (Junts), que encapçala Romà Llohis.

tracking