SEGRE

RADIOGRAFIA COMARCALSOLSONA

El Solsonès: Referent en qualitat de vida

L’aposta per atreure noves empreses permet a Solsona superar la crisi de Tradema

Els candidats de Solsona: Encarna Tarifa (PSC), Pilar Viladrich (CUP), David Rodríguez (ERC) i Marc Barbens (JxCat).

Els candidats de Solsona: Encarna Tarifa (PSC), Pilar Viladrich (CUP), David Rodríguez (ERC) i Marc Barbens (JxCat).13.392

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Igual que l’obertura de la zona verda del Camp del Serra o la construcció al centre històric de l’illa cultural que ha d’allotjar la Casa del Carnaval i un Camp d’Aprenentage, entre altres serveis. Els republicans afronten el nou mandat amb l’objectiu d’implantar una Taula de Salut Mental; la construcció del nou col·legi La Vinyet (tal com va confirmar el conseller Bargalló la setmana passada i les obres de la qual s’iniciaran aquest estiu); aconseguir una gestió local més eficient i transparent on continuï prioritzant la participació ciutadana, i l’aposta per polítiques socials que permetin guanyar en qualitat de vida. Una vegada superada l’etapa de política de crisi, “es planteja una situació expansiva” que també plantejarà nou reptes municipals. Per la seua part, Marc Barbens, que encapçala la llista de Junts per Catalunya Solsona i ha liderat l’oposició, va apuntar la necessitat d’ampliar serveis, especialment els sanitaris i esportius. “Urbanísticament, fa falta redistribuir millor la mobilitat del centre i més sòl industrial.” “Hem de superar la crisi amb més serveis”, va dir.

Per la seua banda, Pilar Viladrich, d’Alternativa per Solsona-CUP (que actualment compta amb dos regidors a l’ajuntament) centra els seus eixos polítics en el feminisme; la sobirania i la sostenibilitat. Veuen prioritari reformular la gestió del centre sanitari perquè sigui públic i defensar el medi ambient amb la transició fins a una situació de “residus zero”. La formació ha treballat aquests últims quatre anys amb un pla cultural que es va aprovar per unanimitat. També competirà per l’alcaldia el PSC, encapçalat per Encarna Tarifa, que ja havia estat regidora d’Educació en dos mandats (2007-2015).

Torna amb l’objectiu d’aconseguir un centre de dia per a la gent gran, així com una piscina coberta. Aquestes eleccions també es presentaran dos noves llistes, una de Ciutadans i una altra de Vox.

tracking