SEGRE

SERVEIS GESTIÓ

Aran tindrà 3,5 milions per gestionar emergències

Últim acord entre Govern i Conselh per als propers quatre anys

Els membres de la comissió bilateral del Govern i Aran.

Els membres de la comissió bilateral del Govern i Aran.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de tres anys de negociacions, aquest mes la comissió bilateral de Generalitat i Conselh Generau ha arribat a un acord per ampliar el finançament del nou model de gestió d’emergències d’Aran. L’estructura de Pompièrs Emergéncies ja s’ha creat en aquests últims mesos i aglutina transport sanitari, prevenció i extinció d’incendis, rescats de muntanya i protecció civil, un model singular a l’Estat, segons el Conselh. Una de les principals dificultats ha estat el finançament en matèria de prevenció i extinció d’incendis i salvaments amb la previsió que a 31 de desembre, el pressupost destinat a aquestes funcions ascendeix a més de 3,5 milions.

Les parts negociadores han convingut el finançament partint de tenir un parc principal a Vielha de bombers funcionaris i dos a Les i Bossòst de voluntaris. El Conselh consolidarà en els propers quatre anys l’estructura d’aquest ens, tant en recursos humans com en la renovació i adquisició de vehicles i equipaments. A partir d’aquest termini, el Conselh desenvoluparà plenament les competències que li atorga la llei d’Aran.

Entre els anys 2019 i 2020, la substitució de vehicles seguirà sent finançada per la Generalitat. En el període transitori es preveu l’adaptació i incorporació de personal. En l’actualitat, s’està definint el sistema d’incorporació de bombers que posarà en relleu els fonaments del sistema del col·lectiu a Aran.

De manera temporal, el comandament correspon a un funcionari amb categoria d’inspector del cos i el Conselh reconeixerà la denominació de Major.

Després del període transitori, aquest càrrec recaurà en un funcionari del Conselh adscrit als Pompièrs.

Els mateixos criteris per a la incorporació d’ambulàncies

Pel que fa al Transport Sanitari, es manté el mateix ritme de substitució i incorporació de noves ambulàncies d’acord amb els requeriments legals de la seua vida útil de deu anys. S’ha de recordar que el transport sanitari forma part d’un traspàs de competències específic a part de l’acord en emergències. El pròxim ple del Conselh actualitzarà la relació de llocs de treball i formalitzarà la figura de Major. El pròxim 22 d’aquest mes està previst que el conseller d’Interior, Miquel Buch, firmi l’acord de la mesa bilateral entre la Generalitat i el Conselh Generau.

tracking