SEGRE

EDUCACIÓ FORMACIÓ

L'escola d'hoteleria de Sort, la tercera de Lleida, tindrà professionals com a mestres

L’institut de la capital del Sobirà acollirà a partir del curs que ve un cicle sobre el sector || Oferirà vint places i serà una oferta única a Catalunya on s’impartiran classes teòriques semipresencials

Imatge de la presentació de l’Escola d’Hoteleria del Pallars.

Imatge de la presentació de l’Escola d’Hoteleria del Pallars.DELEGACIÓ DE LA GENERALITAT DE L’ALT PIRINEU I ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Professionals del sector de la restauració formaran els estudiants de l’Escola d’Hoteleria del Pallars, que s’ubicarà a l’institut Hug Roger III de Sort i que serà la tercera de les comarques de Lleida (vegeu el desglossament). La conselleria d’Educació implantarà el curs vinent el cicle de grau mitjà de Serveis de Restauració, amb el qual els estudiants podran exercir de cambrers, auxiliars de sala o d’empleats en barres. El delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, va explicar ahir que el cicle tindrà una durada de dos anys i durant el primer curs, la formació serà estrictament teòrica, mentre que les pràctiques es concentraran en el segon any. Vega va apuntar que es tractarà d’una escola d’hoteleria única, perquè les sessions teòriques seran semipresencials, per la qual cosa el Pallars “serà l’únic lloc a Catalunya on l’ensenyament de restauració i turisme sigui semipresencial”.

Així mateix, també serà singular perquè “les empreses estaran molt més implicades en la formació”. Aquest cicle oferirà un màxim de vint places i està pensat deliberadament per al Pallars, per la qual cosa incorporarà coneixements i formació sobre productes del territori i la gastronomia típica de la zona. Per aquesta raó, els alumnes rebran també coneixements sobre vins i cerveses artesanes. Vega va afirmar que la intenció de l’escola d’hoteleria és oferir també formació continuada als professionals del sector i que els estudiants podran accedir després del cicle de Serveis de Restauració a un altre de grau superior com per exemple el de Guia, Informació i Assistències Turístiques en l’Àmbit Mediambiental, que s’ofereix també a l’institut de Sort.

La Generalitat confia que aquest cicle ajudarà a lluitar contra la despoblació i per atreure talent

En aquest sentit, la directora de l’institut Hug Roger III, Rosa Ramoneda, va assegurar que la posada en marxa de l’escola és “una demanda històrica del territori i del sector” i va apuntar que un dels objectius és “arrelar la gent al territori”. La delegada de la Generalitat al Pirineu, Rosa Amorós, va apuntar que l’escola ajudarà a “atreure talent jove i lluitar contra la despoblació”.

Amorós va assenyalar que el cicle que s’impartirà a Sort ha comptat amb “molt bona acollida” per part del sector, amb el qual la Generalitat es va reunir ahir després de la presentació d’aquesta nova oferta. S’ha de destacar que l’hoteleria és un dels sectors més importants del Pallars i que el Sobirà va perdre el festival Doctor Music, que hauria suposat una gran oportunitat de promoció.

Només Lleida ciutat i Les tenen centres d’hoteleria

Amb l’obertura de l’Escola d’Hoteleria del Pallars el pròxim curs escolar (2019-2020), ja seran tres els centres de formació en restauració a les comarques de Lleida. En aquest sentit, la capital del Segrià (formació professional) i Les compten amb escoles consolidades des de fa anys. Val a recordar que a la Seu va estar oberta del 2002 al 2008 l’Escola Joviat dels Pirineus a la Ciutadella de Castellciutat. En aquesta delegació, els alumnes portaven a terme pràctiques en un restaurant que va tancar quan el centre es va tornar a traslladar a la seu de Manresa. Fonts de la Federació d’Hostaleria van assenyalar que la posada en marxa del centre a Sort és una “molt bona notícia per al sector”. Per la seua part, la delegada de la Generalitat al Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va explicar que amb la implantació del cicle formatiu les empreses del territori “podran incorporar professionals als seus establiments”.

tracking