SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Menors declaren davant de Mossos pel tècnic detingut a Mollerussa

Els agents els prenen declaració per saber si han estat víctimes de l’investigat per corrupció de nens || Allarguen l’arrest per analitzar mòbil i ordinador de l’acusat

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mollerussa, on està detingut l’acusat.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mollerussa, on està detingut l’acusat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns menors van declarar ahir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mollerussa per saber si han estat víctimes del tècnic municipal arrestat per suposada corrupció de nens (vegeu SEGRE d’ahir). Els agents els van prendre declaració per determinar la seua possible relació amb l’acusat, sobretot si mantenien contacte en xats a través de les xarxes socials, segons fonts properes. Aquestes diligències se sumen a l’anàlisi que porten a terme els agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la policia catalana dels dispositius electrònics del detingut a la recerca d’indicis o proves, sobretot imatges de contingut sexual. D’aquesta manera, l’arrest a comissaria del tècnic municipal, O.G.P., de 45 anys, podria ampliar-se fins demà, per la qual cosa els Mossos esgotarien el termini màxim legal de 72 hores abans de portar-lo davant del jutge d’instrucció a Balaguer. Al tancament ahir de l’edició, els Mossos encara no havien entregat l’atestat al jutjat i no es descarta que prenguin declaració a més persones, víctimes o possibles testimonis dels fets. De moment, la causa segueix sota secret i es desconeixen els possibles càrrecs imputats.

Els Mossos feia setmanes que investigaven l’home, un tècnic de Prevenció i Mediació Comunitària de l’ajuntament de Mollerussa, després de rebre una denúncia. La detenció es va produir dijous al matí i els investigadors també van escorcollar el seu domicili. Li van confiscar el telèfon mòbil, així com equips informàtics. Els agents també van escorcollar part de l’àrea de Benestar Social i Ciutadania de l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell. No és la primera vegada que els Mossos esgoten el termini legal d’arrest de 72 hores per ampliar les seues indagacions abans de mostrar indicis per corrupció de menors davant del jutge d’instrucció. El mes d’abril passat ho van fer amb l’exlíder de Vox a Lleida José Antonio Ortiz Cambray, actualment en presó preventiva acusat d’abusar sexualment de discapacitats. D’altra banda, un tribunal d’Andorra va decretar ahir l’ingrés a presó d’un home acusat d’abusos a menors després de ser extradit des de Lleida, on va ser detingut a començaments d’aquest any per agents de la Policia Nacional. L’ordre de recerca es va tramitar a través de la Interpol.

tracking