SEGRE

LA CARA DE...

Bernat Solé: «Cs hauria d'anar més a les escoles»

Candidat d'ERC a Agramunt

«Cs hauria d’anar més a les escoles»

«Cs hauria d’anar més a les escoles»SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El TSJC l’ha citat a declarar arran d’una informació a la revista ‘Sió’. Ja va declarar fa mesos i els veïns d’Agramunt van muntar autocars per donar-li suport.

Va ser molt emocionant. Em van donar suport veïns independentistes i no independentistes, perquè davant d’aquestes situacions es tracta de protegir la democràcia.

ERC compta amb onze de tretze regidors a Agramunt. Quins projectes té per mantenir aquest suport?

Treballar pel municipi m’apassiona com el primer dia. Tenim un munt de projectes per a aquesta legislatura a més de finalitzar l’ampliació de la residència o posar en marxa l’Espai Cívic. Agramunt necessita sòl industrial. Treballarem també per als serveis a les persones, convertirem l’Escorxador en un centre de dinamització cultural, completarem la xarxa d’aigua de qualitat i finalitzarem el Pla Urbanístic després dels nous criteris de la CHE, sempre des de la sostenibilitat econòmica (heretem un deute del 88% i l’hem rebaixat al 25% en el dia d’avui, la qual cosa permet més inversions).

Es veu una altra vegada a la docència?

Segur. És una feina meravellosa a la qual tornaré. La política és una cosa temporal que s’ha de fer al servei del país. Si es converteix en un servei per al polític no té sentit. Vaig deixar la meua ocupació d’enginyer a l’empresa privada per treballar en instituts perquè m’encanta ensenyar valors als alumnes.

Cs diu que l’escola adoctrina.

Aquest partit hauria d’entrar més a les escoles. Adoctrinar és dir de què es pot parlar i de què no, que és el que volen ells. A les escoles catalanes es dota els alumnes de mitjans per pensar pel seu compte.

Quan li faig aquesta entrevista [dijous passat] acaba de participar en una votació al Parlament. Ha sentit el silenci de Cs?

Fa anys que el sento.

Aquest partit ha perdut 600.000 vots des del 21-D.

El que demostra que aquell resultat va ser una bombolla. Ciutadans ha renunciat a ocupar un espai ideològic molt distant al meu però legítim. Ha preferit la confrontació a la política.

Junqueras ha demanat parlar a Sánchez. Li ha dit: “Ja sap on sóc: de nit a Soto del Real i de dia al Suprem.” Hi anirà?

No puc parlar per ell, però ho hauria de fer. Junqueras va guanyar les eleccions a Catalunya.

«Cs hauria d’anar més a les escoles»

«Cs hauria d’anar més a les escoles»SEGRE TÀRREGA

tracking