SEGRE

PATRIMONI CONSERVACIÓ

Puigverd de Lleida obrirà al públic el dipòsit de Macià

Després de les obres de neteja i conservació d’aquesta obra d’enginyeria || Semàfors per controlar la velocitat a la travessia

Les obres al dipòsit projectat per l’expresident de la Generalitat Francesc Macià.

Les obres al dipòsit projectat per l’expresident de la Generalitat Francesc Macià.A,P.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Puigverd de Lleida ha finalitzat els treballs de restauració i recuperació de l’antic dipòsit d’aigua municipal, que va dissenyar l’expresident de la Generalitat Francesc Macià el 1893 (abans d’entrar en política). Aquest dipòsit està considerat com la primera construcció de formigó armat a Espanya i ara s’obrirà al públic, segons va explicar l’alcalde, Josep Solsona. Els treballs que s’hi han portat a terme han consistit en la neteja de l’interior de l’equipament i també del seu entorn, la qual cosa ha permès millorar la visibilitat des del turó de la Pena.

Els treballs han durat aproximadament un mes i han comptat amb un pressupost de 20.000 euros. El dipòsit està declarat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). La millora contempla la instal·lació d’una barana al voltant del dipòsit, la col·locació de bancs i la substitució del reixat perimetral, que estava degradat i s’ha separat del recinte de l’actual planta potabilitzadora.

Per la seua banda, l’ajuntament també ha instal·lat semàfors amb detectors de velocitat a les entrades a la localitat als accessos d’Artesa de Lleida i Castelldans per tal de controlar la velocitat dels vehicles per aquesta travessia.

tracking