SEGRE

LA CARA DE...

Salvador Bonjoch: «És la meua última campanya»

Alcaldable de Junts per Bellpuig

«És la meua última campanya»

«És la meua última campanya»SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pràcticament sense treva, ja estem en una altra campanya. Com l’afronta?

Amb moltes ganes. Ja vaig dir que serà l’última que em presenti perquè no és bo, ni per a un ni per al municipi, massa anys. Jo sóc partidari de mandats de cinc anys i amb deu ja n’hi hauria prou...

Sembla que ho té clar...

Sí, i si veig que la gent de la meua llista, molt renovada, té ganes no descarto fer un pas a banda i deixar el càrrec a mig mandat.

A Bellpuig es presenten tres llistes i totes sobiranistes. En el cas de ser independentista, per què hauria de votar la seua?

Jo aporto experiència i el bagatge del que he fet aquests vuit anys. A més, a les municipals es vota les persones i els partits queden en segon pla.

En els últims dos mandats, han tret sis edils. És el seu sostre?

El meu sí però quan anàvem amb CiU vam arribar a 8. Tanmateix ara la majoria serà de 7 regidors, perquè a l’augmentar la població i superar els 5.000 habitants l’ajuntament passa d’11 a 13 membres.

Amb les diferents marques sorgides de l’antiga CDC, no creu que confonen els electors?

Sí, sempre he pensat que emboliquem la troca... em sembla que mai ens hem presentat sota les mateixes sigles i això ha comportat la dispersió del vot més fidel. Ara estem en un moment baix... a veure si ens centrem i podem millorar.

Sap el nom de les europees?

... Junts per Europa... o una cosa així.

No, no...

... Ah, Lliures per Europa... És que, si nosaltres estem així, com ens trobarà la gent...

En el seu balanç de mandat, parlen molt d’instal·lacions esportives. En temes socials no han fet res o no calia?

Falta molt, i és el que volem fer els propers anys, però el tema esportiu estava molt oblidat. El que volem ara és crear un centre de serveis a la Casa Ruestes que no serà només per a gent gran sinó també per a qui ho necessiti. Allà els faran el menjar, els rentaran la roba...

Similar al d’Anglesola?

Sí, és el model i un referent per a la comarca.

I com a president de l’Urgell, què li queda per fer?

Molt. Si segueixo, voldria obrir el consell i potenciar el tema cultural i el turístic. Hem aconseguit fons europeus. I continuar ajudant els petits municipis.

tracking