SEGRE

ANDORRA FORMACIÓ DE GOVERN

Demòcrates pacta a Andorra amb Liberals i Ciutadans Compromesos i Espot governarà

Serà investit avui com a cap de Govern i donarà a conèixer els seus dotze ministres

El candidat de Demòcrates, Xavier Espot, el dia de les eleccions.

El candidat de Demòcrates, Xavier Espot, el dia de les eleccions.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra (DA), el partit que va guanyar les eleccions al Consell General andorrà del 7 d’abril passat, ha arribat a un acord per garantir la governabilitat del país durant la pròxima legislatura amb Liberals d’Andorra (L’A) i Ciutadans Compromesos (CC).

Les tres formacions van celebrar les seues executives diumenge i ahir van informar públicament de l’acord, que garanteix la investidura del demòcrata Xavier Espot (successor de Toni Martí) com a cap de Govern en primera volta. Els tres partits sumen 17 consellers dels 28 totals: onze de DA, quatre de L’A i dos per a CC.

El pacte de govern tripartit suposa que hi haurà una dotzena de ministeris, dels quals 7 correspondran als demòcrates, quatre als liberals i un a Ciutadans Compromesos. DA tindrà les carteres de Finances; Exterior; Ordenació Territorial; Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Educació; Salut, Cultura i Esports. L’A es queda amb els ministeris de Presidència i Economia; Assumptes Socials i Joventut; Turisme i Funció Pública i CC tindrà el ministeri de Justícia i Interior. Es preveu que el nom dels futurs ministres es decideixi després de la investidura d’Espot, avui, com a nou responsable del Govern andorrà.

Per a DA, el govern de coalició assegura “l’estabilitat institucional i política durant quatre anys”. L’A, per la seua part, va informar que la formació ha validat l’acord “per l’àmplia coincidència” dels seus programes electorals i per no bloquejar l’acció del futur govern. L’acord entre les tres formacions impossibilita la candidatura de Pere López presentada pel Partit Socialdemòcrata (PS), la segona força més votada en els comicis, i que té set consellers a l’arc parlamentari.

tracking