SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El mediador social de Mollerussa es feia passar per dona per poder captar menors

L’ajuntament, que li ha suspès el contracte, es personarà en la causa i crearà un servei d’ajuda als afectats || Les 64 víctimes, nois de Mollerussa i pobles pròxims vinculats a clubs esportius

Òscar Gallinat, en una imatge d’arxiu.

Òscar Gallinat, en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar Gallinat, el mediador social de l’ajuntament de Mollerussa acusat d’elaborar i distribuir pornografia infantil, es feia passar per una dona per captar les seues víctimes, 64 nois d’entre 10 i 16 anys, la majoria d’ells vinculats a clubs esportius de la capital del Pla d’Urgell i municipis pròxims. Gallinat va ser detingut dijous i diumenge va ingressar a la presó.

Per la seua part, l’ajuntament de Mollerussa li ha suspès el contracte laboral i es personarà en la causa oberta contra ell.

Marc Solsona: “Màxima col·laboració amb la investigació per aclarir uns fets molt greus”

L’alcalde, Marc Solsona, va destacar ahir que des del consistori de la capital del Pla es condemnen de manera enèrgica tots els fets i “ens posem a plena disposició de la investigació judicial i policial amb una política de màxima col·laboració i transparència per poder ser útils i aclarir els fets, que considerem molt greus”.

El primer edil va indicar que, malgrat esperar poder tenir accés al sumari per conèixer de manera oficial l’abast real de la situació, l’ajuntament no pot quedar-se sense actuar davant de la gravetat del cas. Per aquesta raó es crearà un servei d’assessorament i acompanyament psicològic per a qualsevol ciutadà que, en relació amb el cas, el pugui necessitar, així com també obert a l’entorn laboral de l’extreballador municipal, que treballava com a educador i també com a mediador comunitari de l’àrea de benestar social del consistori. Solsona va assegurar que “Mollerussa es reafirma en les polítiques de defensa dels drets dels nens i dels joves”. En aquest sentit va afegir que “aquest cas que estem vivint ha de servir per expressar la nostra política de tolerància zero davant de qualsevol presumpta vulneració dels drets que afectin els nens i joves de la ciutat”.

En concret, s’acusa Gallinat d’un delicte d’acostament a menors amb finalitats sexuals a través de les xarxes socials, fent-se passar per una noia jove de la zona. Aquesta pràctica es coneix com a child grooming i consisteix a guanyar-se la confiança dels menors per posteriorment aconseguir imatges íntimes i amb caràcter sexual que emmagatzemava i posteriorment distribuïa.

Pel que sembla, la víctima hauria també intentat tenir trobades amb algun d’aquests joves. Es desconeix de moment si ho va aconseguir.

La policia analitza fins a 15 GB de material informàtic La detenció es va produir arran de la denúncia d’una de les víctimes el mes d’octubre passat. Fonts de la investigació apunten que, en total, hi hauria un total de 64 joves afectats, tots ells d’entre 10 i 16 anys, encara que la majoria serien de 14 i 16. La policia estaria analitzant fins a 15 GB de material trobat als seus dispositius informàtics i telèfon mòbil. Les mateixes fonts destaquen que l’activitat delictiva va iniciar-se l’any 2013. L’acusat va començar a treballar amb contracte fix al consistori de Mollerussa l’any 2007.

tracking