SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Mor un conductor de 78 anys en un xoc a la carretera N-230 a Benavarri

Van col·lidir un turisme i un camió en l’enèsim accident mortal en aquesta via entre Lleida i Aran || L’acompanyant, en estat greu, va ser evacuat en helicòpter

Estat en el qual va quedar el vehicle on viatjava la víctima i, darrere, el camió.

Estat en el qual va quedar el vehicle on viatjava la víctima i, darrere, el camió.BOMBEROS RIBAGORZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un conductor de 78 anys va morir ahir al migdia a Benavarri en l’enèsim accident de trànsit que registra la polèmica carretera N-230 entre Lleida i la Val d’Aran. El sinistre es va produir cap a les 12.30 hores a l’altura del quilòmetre 64,5 quan es va registrar una col·lisió frontolateral entre un turisme i un camió. El tràiler circulava en direcció Vielha i el cotxe creuava la carretera a la intersecció per incorporar-se a la carretera N-123 (Benavarri-Graus) quan es va produir el brutal impacte. Com a conseqüència de la col·lisió, va morir el conductor d’un Seat Altea i el seu acompanyant va resultar ferit greu. El conductor del camió va resultar il·lès. Fins al lloc del sinistre es va desplaçar un helicòpter medicalitzat del 112, patrulla de la Guàrdia Civil de Barbastre i dotacions dels Bombers de la Ribagorça aragonesa. El ferit va ser evacuat en helicòpter a l’hospital San Jorge d’Osca. L’home era veí d’Esparreguera i tenia una segona residència a Graus, segons va informar el Diario del Alto Aragón.

L’accident va obligar a tallar la carretera al trànsit prop de dos hores i la Guàrdia Civil va desviar els vehicles per l’interior de Benavarri.

D’altra banda, diumenge va morir un motorista de 55 anys a l’A-1605 a Isàvena al xocar contra un turisme.

El d’ahir és el segon accident mortal que hi ha en aquesta carretera en el que va d’any després que el 17 de gener morís una jove d’Alfarràs en una col·lisió frontal a l’altura d’Alcampell. El 2018 hi va haver unes altres tres víctimes mortals (Bossòst, el Pont de Suert i Areny) en una via que registra una elevada sinistralitat pel seu elevat volum de trànsit, especialment de camions, i que ha provocat nombroses protestes d’alcaldes i veïns de les poblacions per les quals passa per exigir més seguretat.

Malgrat això, el projecte de pressupostos del Govern central per al 2019 només preveu una mínima inversió per a aquesta carretera en els trams de muntanya. Concretament, hi ha assignats 35.000 euros per al tram Soperia-boca sud del túnel de Vielha i uns altres 34.000 euros per al tram entre la boca nord i Aubèrt.

tracking