SEGRE

Rialp: Més superfície protegida i passos perquè Port Ainé rebi més esquiadors

Una antiga trepitjaneu de Port Ainé, convertida en monument a l'estació a l'entrada de Rialp

Una antiga trepitjaneu de Port Ainé, convertida en monument a l'estació a l'entrada de RialpAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més superfície protegida i més esquí caracteritzen els últims quatre anys a Rialp. L’ampliació del Parc Natural de l’Alt Pirineu va incloure 2.093 hectàrees en aquesta localitat a petició del mateix ajuntament, que espera obtenir així més recursos per a la ramaderia extensiva. Així mateix, el municipi aspira a tenir una entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes per potenciar el turisme de naturalesa.Per la seua part, l’estació de Port Ainé, un puntal de l’economia del municipi, va assolir el seu 30 aniversari a mans de la Generalitat i amb xifres inèdites de públic. En els últims anys, la gran afluència d’esquiadors ha obligat a tancar l’accés alguns dies per aforament complet.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), propietària d’aquesta estació i la d’Espot Esquí, porta a terme obres cada any per consolidar la carretera d’accés a les pistes. Així mateix, projecta una ampliació de les àrees d’aparcament per poder acollir més esquiadors. El municipi, per la seua part, demana ja l’ampliació del domini esquiable. És una cosa que el Govern ha començat a estudiar, encara que com a proposta a llarg termini: el dia a dia de les pistes del Pallars presenta prioritats que urgeixen més i projectes susceptibles de ser realitat en els propers anys (vegeu el desglossament).

El mandat acaba amb un projecte que haurà de culminar després de les eleccions: l’entrada en servei dels primers pisos tutelats per a la tercera edat de la comarca. És una obra fruit de la generositat de dos veïns de Rialp, els germans Farrero, que van sufragar de la seua butxaca la construcció de l’edifici i van assumir la direcció de l’obra per després cedir-la al municipi.

Al marge dels seus projectes i aspiracions, el municipi també va ser notícia per un motiu gens agradable. L’ajuntament va ser víctima del segrest de dades dels seus ordinadors, una cosa que va poder solucionar sense cedir al xantatge gràcies a disposar de còpies de seguretat.

tracking