SEGRE

LABORAL NEGOCIACIÓ

L'escorxador de Mollerussa 'fitxa' els seus empleats

The Fortune Pig, del Grup Jorge, contracta directament els 400 treballadors

Imatge de l’escorxador The Fortune Pig que té el Grup Jorge a Mollerussa.

Imatge de l’escorxador The Fortune Pig que té el Grup Jorge a Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

The Fortune Pig, l’empresa propietat del Grup Jorge que gestiona l’escorxador de Mollerussa, assumirà com a propis els 400 empleats que treballen a les seues instal·lacions del Pla d’Urgell. Així ho rubricaran avui representants de la càrnia aragonesa i dels sindicats a Barcelona, en el marc d’un acord que permetrà incloure en plantilla 1.600 persones que treballen per al Grup Jorge a tot Catalunya.

En el cas particular de Mollerussa, després que la Inspecció de Treball vetés els “falsos autònoms” en el sector carni, els treballadors van ser sotmesos al règim general de la Seguretat Social però contractats a través d’Axparia Trade, que és una empresa de serveis. A partir del pròxim 1 de juliol, tanmateix, The Fortune Pig contractarà directament aquests empleats. “Estem molt satisfets perquè ha estat molt temps de lluita, i ara ja en podem veure els fruits”, va manifestar Josep Anton Gómez, responsable d’Indústria de CCOO a Lleida.

La càrnia aragonesa es compromet a executar l’acord a partir de l’1 de juliol a tot Catalunya

En la mateixa línia, el secretari general de FICA-UGT a la demarcació, Xavier Perelló, va assenyalar que “per fi l’empresa ens ha donat la raó i es farà càrrec directament dels seus treballadors”. La firma del pacte s’efectuarà avui en dos actes. El primer tindrà lloc a les deu del matí a la seu de la conselleria de Treball a la capital catalana i comptarà amb la participació de representants de l’empresa, de la Generalitat i de CCOO. El segon, a les onze, s’efectuarà a la seu d’UGT, també a Barcelona.

Constitueixen el comitè

El comitè d’empresa de l’escorxador de Mollerussa va quedar constituït dijous de la setmana passada després de les eleccions sindicals celebrades el 22 de març i que van donar set delegats sindicals a UGT, que va obtenir 142 vots, i sis representants a CCOO, amb 105 vots.

tracking