SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Bassella aconsegueix la gestió de l'aigua per obrir la platja d'Ogern

Les basses buides, en una imatge d’arxiu.

Les basses buides, en una imatge d’arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bassella ha aconseguit una concessió definitiva de l’aigua per obrir amb totes les garanties la platja fluvial d’Ogern aquest estiu. L’alcaldessa, Cristina Barbens, va apuntar que en una setmana la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) atorgarà la concessió que permetrà obrir el recinte a finals de juny. L’estiu passat es va rebre una concessió provisional de tres mesos.

Les instal·lacions van tancar l’any 2015 després d’una denúncia que alertava que el cabal del riu es trobava per sota del mínim ecològic per culpa de la captació d’aigua que omplia les basses. “Ara disposarem del cabal màxim per a les basses i que alhora permetrà el cabal ecològic a la Ribera Salada i així s’aconseguirà no captar més aigua de la que tindrem autoritzada”, va dir. A més, el consistori ha tret a licitació la gestió íntegra del recinte per un període de tres mesos.

La gestió contempla, a més del manteniment de les basses, l’edifici de serveis, l’àrea d’aparcament i la zona de bar. Va recordar que la platja fluvial està catalogada com a zona de bany interior i el consistori té l’obligació d’instal·lar-hi plafons informatius en els quals s’indiqui que es tracta d’una zona de bany no vigilada d’accés lliure. “Confiem que enguany no es produeixin problemàtiques entre els banyistes”, va dir Barbens.

tracking